LIETUVOS MONETŲ KALYKLA, UAB (110052936) įmonės darbuotojai ir atlyginimai

LIETUVOS MONETŲ KALYKLA DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. Bendrovė turėjo 48 darbuotojus, o jos vidutinis darbo užmokestis siekė 1997 EUR, t. y. per metus padidėjo 16,5 %. 2022 m. darbuotojų skaičius šiek tiek sumažėjo - iki 45, o metinis augimas sumažėjo 6,3 proc. Nepaisant sumažėjusių darbuotojų skaičių, vidutinis darbo užmokestis padidėjo iki 2059 EUR, t. y. per metus padidėjo 3,1 %. 2023 m. Bendrovės darbuotojų skaičius ir toliau mažėjo - iš viso 43 darbuotojai. Vis dėlto vidutinis darbo užmokestis pasiekė naują aukščiausią lygį - 2287 EUR, o tai rodo gerokai didesnį metinį augimą - 11,1 %, palyginti su praėjusiais metais.

Nagrinėjamuoju laikotarpiu Bendrovės darbuotojų skaičius sumažėjo, tačiau vidutinis darbo užmokestis nuolat didėjo. Nuo 2021 m. Bendrovė patyrė didelį vidutinio darbo užmokesčio šuolį - per metus jis padidėjo 16,5 %. 2022 m. metinis vidutinio darbo užmokesčio augimas šiek tiek sulėtėjo - iki 3,1 %, tačiau, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo mažiau.

2023 m. Bendrovė dar labiau sumažino savo darbuotojų skaičių - iki 43 darbuotojų, o jos metinis augimas sumažėjo 4,4 %, tačiau vidutinis darbo užmokestis padidėjo 11,1 %. Tai rodo, kad, nepaisant mažesnės darbuotojų bazės, pastaruoju metu buvo mokamas didesnis darbo užmokestis. Tai reiškia, kad Bendrovė greičiausiai pereis prie strategijos, pagal kurią ji pasirengusi mokėti priemokas už specializuotą personalą arba labiau pasikliauti didele darbo jėga ir didesniu našumu.

Apibendrinant galima daryti išvadą, kad 2021-2023 m. pagrindinė Bendrovės tendencija buvo darbuotojų skaičiaus sumažėjimas ir tuo pat metu padidėjęs vidutinis darbo užmokestis. Tai gali reikšti, kad vietoj to, jog daugiausia dėmesio būtų skiriama darbuotojų skaičiui, reikia remti aukštos kokybės talentą ir didinti atlyginimus. Tačiau šios strategijos tinkamumas ir jos poveikis bendram veiklos efektyvumui ir būsimam augimui turėtų būti toliau tiriami ir analizuojami.