Lietuvos geležinkeliai, AB (110053842) įmonės darbuotojai ir atlyginimai

Lietuvos geležinkeliai DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Šioje analizėje analizuojame bendrovės darbuotojų ir atlyginimų tendencijas trejų metų laikotarpiu, naudodami 2021 m. gruodžio 31 d. - 2023 m. gruodžio 31 d. duomenis.

2021 m. pabaigoje Bendrovėje dirbo 1146 darbuotojai, t. y. per metus, palyginti su praėjusiais metais, išaugo -9,8 %. Šis darbuotojų skaičiaus sumažėjimas galėjo turėti įtakos įvairiems veiksniams, tokiems kaip vidiniai organizaciniai pokyčiai arba nuolatinis pasaulinės pandemijos poveikis.

Vidutinis darbo užmokestis Bendrovės darbuotojams per visą 2021 m. buvo 2512 EUR. 2020-2021 m. vidutinis darbo užmokestis padidėjo 3,3 %, o tai galbūt atspindi lėtai atsigaunančią ekonomiką ir Bendrovės pastangas remti savo darbo jėgą.

Iki 2022 m. pabaigos Bendrovė dar labiau sumažino savo darbo jėgą, o darbuotojų skaičius sumažėjo iki 849. Tai reiškia, kad, palyginti su praėjusiais metais, gerokai sumažėjo -25,9 %. Galimos tokio reikšmingo sumažinimo priežastys gali būti darbo jėgos restruktūrizavimas arba konkrečios pramonės šakos iššūkiai, su kuriais susiduria Bendrovė.

Nepaisant mažėjančio darbuotojų skaičiaus, vidutinis darbo užmokestis likusiai darbo jėgai 2022 m. gerokai padidėjo - 15,2 proc. iki 2894 eurų, palyginti su praėjusiais 2021 m. Šis didelis vidutinio darbo užmokesčio augimas gali reikšti, kad Bendrovė daugiausia dėmesio skiria kvalifikuotos darbo jėgos išlaikymui ir atlyginimui, nes ji ėjo per darbuotojų mažinimą.

Kitais metais, iki 2023 m. pabaigos, bendrovės darbuotojų skaičius dar labiau sumažėjo - iki 784, t. y. per metus sumažėjo -7,7 %. Šis sumažėjimas galėjo būti iš dalies dėl anksčiau įgyvendintų darbuotojų skaičiaus mažinimo priemonių.

Vidutinis darbo užmokestis 2023 m. toliau augo ir, palyginti su ankstesniais metais, padidėjo 4,1 proc. iki 3013 eurų. Šis nuosaikus darbo užmokesčio augimas, nepaisant tolesnio darbo jėgos mažėjimo, galėtų reikšti, kad Bendrovė daugiausia dėmesio skiria likusiems darbuotojams atlyginti ir žmogiškajam kapitalui stiprinti per darbuotojų išlaikymo ir mokymo iniciatyvas.

Apskritai, darbuotojų ir darbo užmokesčio tendencijos Bendrovėje rodo sudėtingą sprendimų rinkinį, atspindintį nuolatinius organizacijos pakeitimus, atliktus reaguojant į ekonominius, veiklos ir kitus iššūkius. Nors darbo jėgos skaičius per nagrinėjamą trejų metų laikotarpį sumažėjo, nuosekliai didėjo atlyginimai, kad būtų galima įveikti pandemiją ir su ja susijusią ekonominę audrą arba remti supaprastintą darbo jėgą taikant išlaikymo metodus ir atlygį už lojalumą ir veiklos rezultatus.