Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai (110067596) įmonės darbuotojai ir atlyginimai

DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovė turėjo 11 darbuotojų, metinis augimas sudarė 0,0 %, o vidutinis darbo užmokestis - 2336 EUR, per metus jis išaugo 53,4 %. Iki 2022 m. gruodžio 31 d. Bendrovė išlaikė tą patį darbuotojų skaičių (11), tačiau, palyginti su praėjusiais metais, šiek tiek sumažėjo: vidutinis darbo užmokestis siekė 2207 EUR, o metinis augimas - 5,6 %. 2023 m. gruodžio mėn. Bendrovės darbuotojų skaičius sumažėjo iki 9, o metinis augimas siekė -18,2 %. Tačiau vidutinis darbo užmokestis gerokai padidėjo - iki 5688 EUR, o per metus jis išaugo 157,8 %.

Iš šios informacijos matyti, kad 2021-2023 m. Bendrovė patyrė didelį vidutinio darbo užmokesčio šuolį. Tačiau neaišku, ar darbo užmokesčio padidėjimas tiesiogiai atspindi didesnį darbuotojų produktyvumą, ar tiesiog infliacijos ar rinkos dinamikos rezultatą. Iki 2023 m. darbuotojų skaičius išliko palyginti stabilus, o po to pastebimai sumažėjo darbuotojų skaičius. Šio sumažėjimo priežastis nenurodyta, tačiau tai gali būti susiję su įvairiais veiksniais, įskaitant reorganizavimą, nuvertėjimą arba sąnaudų mažinimo pastangas.

Metinis darbuotojų augimo procentas per metus išlieka gana nepakitęs: 2021-2022 m. jis pasikeis 0,0 %, o 2023 m. sumažės -18,2 %. Tai rodo, kad bet kokie darbuotojų skaičiaus pokyčiai pirmiausia įsigalios 2023 m. ir vėliau, o ne per pastaruosius kelerius metus nuolat didės arba mažės. Nepaisant to, nors ir įspūdingas, tačiau po to gali kilti nuosmukis, kurį reikia toliau nagrinėti.

Kalbant apie atlyginimų tendencijas, į didelį vidutinio darbo užmokesčio padidėjimą 2023 m. reikėtų žiūrėti atsargiai, nes dėl tuo pat metu sumažėjusio darbuotojų skaičiaus sudėtinga įvertinti, ar tai buvo visos bendrovės iniciatyva dėl padidėjusio produktyvumo ar darbuotojų vertės, ar tiesiog statistinis nukrypimas dėl mažesnės darbo jėgos. Nepaisant to, būtų naudinga toliau gilinti į individualius atlyginimus ir vaidmenis, taip pat į bendrąsias pramonės tendencijas, kad būtų galima atlikti išsamesnę šio dramatiško metinio darbo užmokesčio augimo priežasčių analizę.

Apibendrinant pateiktus duomenis galima susipažinti su darbuotojų skaičiumi, vidutine alga ir Bendrovės darbo užmokesčio augimo tendencijomis. Tačiau, norint susidaryti išsamesnį supratimą, būtų svarbu išanalizuoti kitus veiksnius, tokius kaip būstas, ekonominė ir su pramone susijusi įtaka atlyginimams, darbuotojų įnašams ir bendrovės rezultatams.