Statybos produkcijos sertifikavimo centras, UAB (110068926) įmonės darbuotojai ir atlyginimai

Statybos produkcijos sertifikavimo centras DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. Bendrovė turėjo 40 darbuotojų, kurių per metus sumažėjo 2,4 %. Šių metų vidutinis darbo užmokestis buvo 1 736 EUR, o per metus jis sumažėjo 11,9 %.

Kitais, 2022 m., Bendrovės darbuotojų skaičius sumažėjo iki 14, t. y. per metus sumažėjo 65,0 %. Nepaisant gerokai sumažėjusio darbuotojų skaičiaus, vidutinis metinis darbo užmokestis išaugo 8,8 % ir sudarė 1 889 EUR.

2023 m. darbuotojų skaičius toliau mažėjo ir siekė 11, t. y. per metus sumažėjo 21,4 %. Tačiau šis darbo jėgos sumažėjimas sutapo su dideliu vidutinio darbo užmokesčio didėjimu per metus - dabar jis siekia 2 289 EUR ir padidėjo 21,2 %.

Iš pateiktų duomenų matyti, kad per pastaruosius trejus metus Bendrovės darbuotojų skaičius mažėjo. 2021 m. darbuotojų buvo 40, 2022 m. jie sumažėjo iki 14, o 2023 m. - iki 11 darbuotojų. Tai rodo, kad per trejus metus jie gerokai sumažėjo - 72 %.

Priešingai, Bendrovės darbo užmokesčio pokyčiai buvo nevienareikšmiai. 2021 m. vidutinis darbo užmokestis šiek tiek sumažėjo (11,9 %), tačiau 2022 m. jis pasikeitė ir padidėjo 8,8 %. Ši didėjimo tendencija išliko ir 2023 m., o per metus gerokai padidėjo - 21,2 %. 2021 m. vidutinis darbo užmokestis buvo 1 736 EUR, 2022 m. - 1 889 EUR, o 2023 m. - 2 289 EUR.

Atrodo, kad darbo užmokesčio padidėjimas yra galimas kompensacinis veiksnys, padedantis išlaikyti darbuotojų motyvaciją arba pritraukti naujų talentų, nors gerokai sumažėjo darbuotojų skaičius. Didėjantis darbo užmokestis gali būti strategija, kuria siekiama sumažinti potencialių darbo ieškančių asmenų susirūpinimą dėl mažėjančio įsidarbinimo galimybių skaičiaus Bendrovėje. Dėl šios priežasties mokyklos ir kolegijos turėtų apsvarstyti galimybę įtraukti kintančias darbo rinkos ir darbo užmokesčio tendencijas į savo mokymo programą, kad geriau parengtų mokinius būsimai darbo rinkai. Be to, vyriausybė turėtų atidžiai stebėti šias tendencijas ir parengti politiką, kuria būtų remiami darbo ieškantys asmenys ir asmenys, kuriuos neigiamai paveikė sumažėjusios bendrovės įsidarbinimo galimybės.

Apibendrinant galima daryti išvadą, kad per pastaruosius trejus metus Bendrovės darbuotojų skaičius gerokai sumažėjo, tačiau kartu ji sutelkė dėmesį į tai, kad likusiai darbo jėgai būtų užtikrintas didesnis vidutinis darbo užmokestis. Mažėjantį darbuotojų skaičių galima kompensuoti padidėjusiais atlyginimais ir galimai aukštos kokybės specializuota darbo jėga. Nors šį scenarijų galėjo lemti įvairūs veiksniai, žingsniai, kurių ėmėsi Bendrovė, turėtų stengtis išlaikyti pusiausvyrą tarp darbuotojų skaičiaus ir vidutinio darbo užmokesčio. Tai gyvybiškai svarbus bet kurio verslo trackerio, universiteto ar švietimo įstaigos ir net vyriausybinių institucijų darbuotojų ir darbo užmokesčio apžvalgos stebėjimas.