ABB, UAB (110179684) įmonės darbuotojai ir atlyginimai

ABB DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. pabaigoje Bendrovė turėjo 74 darbuotojus, kurie per metus išaugo 2,8 %. Tuo metu vidutinis vieno darbuotojo darbo užmokestis buvo 3063 EUR, o per metus jis sumažėjo 4,9 %.

Iki 2022 m. pabaigos Bendrovė turėjo 67 darbuotojus, t. y. 9,5 proc. mažiau nei praėjusiais metais. Tačiau vidutinis vieno darbuotojo darbo užmokestis išaugo 18,2 proc. iki 3621 EUR.

Kitais metais, iki 2023 m. pabaigos, Bendrovės darbuotojų skaičius toliau mažėjo ir iš viso sudarė 61 darbuotoją, t. y. 9,0 % per metus. Reikšminga teigiama tendencija 2023 m. yra puikus 20,5 proc. pajamų augimas, palyginti su ankstesniais metais, kai vidutinis vieno darbuotojo darbo užmokestis siekė 4365 EUR.

Per tris bendrovės demografinius ir atlyginimų statistikos apžvalgas matyti, kad kiekvienais metais darbuotojų skaičius nuolat mažėja. Tačiau, nepaisant sumažėjusios darbo jėgos, Bendrovės vidutinis darbuotojų darbo užmokestis padidėjo. Tai rodo, kad Bendrovė daugiausia dėmesio skiria geresniam darbuotojų kompensavimui, kartu mažindama bendrą darbo jėgą.

Bendrovės metinis pajamų augimas per metus yra gana pastebimas, ypač 2022 m. - 18,2 %, o 2023 m. - 20,5 %. Strategiškai šį atlyginimų augimą galima paaiškinti bendrovės pastangomis pritraukti ir išlaikyti geriausius talentus, nepaisant darbuotojų darbo jėgos sumažėjimo. Tai taip pat rodo, kad Bendrovė gali siekti efektyvesnės struktūros, samdydama mažesnę ir vis labiau kvalifikuotą darbo jėgą.

Galiausiai, vertinant duomenis, matyti, kad mažėja darbuotojų skaičius ir nuolat didėja Bendrovės vidutinis darbo užmokestis, o vidines strategijas ir organizacijos pokyčius galima tik spėlioti. Tačiau, remiantis pateiktais duomenimis, atrodo, kad bendrovės finansai išteklius nukreipia į darbuotojų kompensavimą taip, kad vienam darbuotojui tenka didesnė vertė.