AC NIELSEN BALTICS, UAB darbuotojai ir atlyginimai

AC NIELSEN BALTICS DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Per pastaruosius kelerius metus pastebimai pasikeitė bendrovės užimtumo ir atlyginimų tendencijos. 2021 m. gruodžio 31 d. bendrovėje dirbo 118 darbuotojų, t. y. per metus sumažėjo -15,7 %. Tuo tarpu vidutinis darbo užmokestis buvo 2215 eurų, o vidutinis darbo užmokestis per metus padidėjo -6,1 proc.

Iki 2022 m. pabaigos darbuotojų skaičius dar labiau sumažėjo, o gruodžio 31 d. Bendrovė turėjo 105 darbuotojus, t. y. per metus sumažėjo 11,0 %. Nors darbo jėga sumažėjo, buvo pastebėtas vidutinio darbo užmokesčio padidėjimas. Per metus ji padidėjo 7,8 proc. ir pasiekė 2388 eurus.

2023 m. jėgos kontrastas išliko ir toliau, nes gruodžio 31 d. įmonė iš viso turėjo 91 darbuotoją, o tai rodo -13,3 proc. metinį darbuotojų skaičiaus pokytį. Lygiagrečios tendencijos, palyginti su anksčiau stebėtu vidutiniu darbo užmokesčio didėjimu, išliko ir 2023 m. Per metus vidutinis darbo užmokestis išaugo 7,8 proc. ir pasiekė 2573 eurus.

Apibendrinant galima teigti, kad nuo 2021 m. bendrovės darbuotojų skaičius pastebimai sumažėjo. Tačiau, nepaisant šio sumažėjimo, metinis vidutinis darbo užmokestis nuosekliai didėjo panašiu tempu - nuo 7,8 % iki -6,1 %. Tai rodo puikią darbo užmokesčio augimo tendenciją, palyginti su svyruojančiu darbuotojų skaičiumi. Suinteresuotosioms šalims labai svarbu įvertinti šios neįprastos tendencijos priežastis ir jos galimą poveikį bendrovės tikslams ir būsimoms valdymo strategijoms.