Panevėžio kolegija, VšĮ darbuotojai ir atlyginimai

Panevėžio kolegija DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Per trejus metus, mes pastebėjome darbuotojų ir atlyginimų tendencijas Bendrovėje. 2021 m. gruodžio 31 d. įmonė turėjo 200 darbuotojų, t. y. 3,1 proc. daugiau nei prieš metus. Vidutinis darbo užmokestis vienam darbuotojui buvo 947 eurai, užfiksuotas 8,7 proc. metinis augimas.

Iki 2022 m. pabaigos bendrovės darbuotojų skaičius sumažėjo 4,5 proc., palyginti su praėjusiais metais, iki 191 darbuotojo. Nepaisant sumažėjusios darbo jėgos, darbuotojų atlyginimai, palyginti su praėjusiais metais, padidėjo 11,2 proc., o vidutinis darbo užmokestis siekė 1053 eurus.

2023 metai turėjo įtakos reikšmingiems personalo ir atlyginimų tendencijų pokyčiams. Darbuotojų skaičius, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo 3,7 proc., o bendras darbuotojų skaičius pasiekė 184. Tačiau šis sumažėjimas nesutrukdė darbo užmokesčio augimui, nes vidutinis darbo užmokestis per metus išaugo net 70,4 proc. ir sudarė 1794 eurus vienam darbuotojui.

Apibendrinant galima teigti, kad per šiuos trejus metus bendrovės darbuotojų skaičius svyravo, o darbo užmokestis nuosekliai augo. Nors įvairūs ekonominiai veiksniai galėjo prisidėti prie darbuotojų skaičiaus mažėjimo, atlyginimai nuolat didėjo, todėl, palyginti su pradiniais duomenimis, vidutinis darbo užmokestis buvo didesnis. Nepaisant 2022 ir 2023 m., kai metinis darbuotojų augimas buvo neigiamas, gerokai išaugę atlyginimai atspindėjo bendrą teigiamą bendrovės darbuotojų atlyginimų tendenciją.