Swedbank, AB darbuotojai ir atlyginimai

Swedbank DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Per pastaruosius kelerius metus bendrovės darbuotojų ir atlyginimų aspektai buvo akivaizdūs. Analizuodami pateiktus duomenis matome darbuotojų skaičiaus ir vidutinio darbo užmokesčio svyravimus.

2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovė turėjo 1745 darbuotojų, t. y. 15,1 proc. mažiau nei praėjusiais metais. Vidutinis darbo užmokestis siekė 2008 eurus ir buvo gerokai mažesnis - per metus jis sumažėjo -2,3 proc.

2022 m. gruodžio pabaigoje Bendrovės darbuotojų skaičius dar labiau sumažėjo - iki 1585 darbuotojų, t. y. 9,2 proc. lėčiau nei prieš metus. Tačiau gerų naujienų buvo ir kalbant apie atlyginimus - vidutinis darbo užmokestis padidėjo 8,6 proc. iki 2507 eurų.

2023 m. gruodžio 31 d. bendrovės darbuotojų skaičius vėl sumažėjo, šį kartą nežymiai - 1,1 proc., o tai reiškia, kad organizacija turi 1568 darbuotojus. Įdomu tai, kad, nepaisant tebesitęsiančios darbuotojų mažėjimo tendencijos, vidutinis darbo užmokestis dar kartą padidėjo - šį kartą 3,5 proc. iki maždaug 2595 eurų.

Apibendrinant galima teigti, kad nuo 2021 m. bendrovės darbuotojų skaičiui buvo padarytas neigiamas poveikis, kuris nuolat mažėjo. Tačiau, be to, darbuotojų vidutinis darbo užmokestis nuolat augo, o tai rodo, kad kiekvienam likusiam darbuotojui per šį laikotarpį gali būti skiriama didesnė kompensacija.