LŪSTA, UAB darbuotojai ir atlyginimai

LŪSTA DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Analizuodami Bendrovės darbuotojų ir atlyginimų tendencijas 2021-2023 m., pastebime keletą reikšmingų tendencijų. 2021 m. pabaigoje Bendrovė turėjo 90 darbuotojų, t. y. 28,6 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Nors nuo 2022 m. gruodžio mėn. iki 2023 m. gruodžio mėn. darbuotojų skaičius nepasikeitė, buvo vidutinio darbo užmokesčio svyravimų.

2021 m. Bendrovės darbuotojai per mėnesį uždirbo vidutiniškai 1 225 EUR. Iki 2022 m. pabaigos šis vidutinis darbo užmokestis šiek tiek padidėjo (0,6 %) ir siekė 1 330 EUR, tačiau vėlesniais metais, palyginti su ankstesniais metais, vidutinis mėnesinis darbo užmokestis išaugo 8,6 % - iki 1 785 EUR.

Nuo 2022 m. iki 2023 m. vidutinis mėnesinis darbo užmokestis pastebimai šoktelėjo 33,7 % (455 EUR), todėl metinis augimas siekė 34,2 %. Šiuo laikotarpiu, nepaisant to, kad darbuotojų skaičius nepasikeitė, Bendrovės darbo užmokesčio sąskaita būtų padidėjusi dėl šio reikšmingo vidutinio darbo užmokesčio padidėjimo.

Dėl vykstančių ekonominių pokyčių ir poreikio pritraukti ir išlaikyti kvalifikuotus talentus, didėjantis darbo užmokestis rodo, kad Bendrovė atitinkamai reagavo, kad išlaikytų darbuotojų pasitenkinimą. Nors analizuojamu laikotarpiu, atsižvelgiant į padidėjusį darbo užmokestį, užimtumo rodikliai išliko stabilūs, Bendrovė daugiausia dėmesio galėjo skirti darbuotojų išlaikymui ir kompensavimui, o ne sparčiai plėtrai.

Labai svarbu, kad Bendrovė atidžiai stebėtų pusiausvyrą tarp atlyginimų augimo ir pajamų augimo, kad užtikrintų tvarią ir sveiką verslo veiklą. Ši Bendrovės darbuotojų ir atlyginimų tendencijų apžvalga atskleidžia pastarųjų kelerių metų tendencijas ir gali padėti investuotojams ir sprendimų priėmėjams suprasti jos veiklos trajektoriją ir augimo potencialą ateityje.