BIOCENTRAS, UAB darbuotojai ir atlyginimai

BIOCENTRAS DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Analizuodami 2021-2023 m. bendrovės darbuotojų ir atlyginimų tendencijų duomenis, galime pastebėti kai kuriuos reikšmingus dėsningumus.

2021 m. pabaigoje Bendrovė iš viso turėjo 18 darbuotojų, t. y. per metus išaugo 5,9 %. Per šį laikotarpį vidutinis darbuotojų atlyginimas buvo 1316 eurų, o per metus gerokai išaugo - 31,0 %.

2022 m. pabaigoje sumažėjo įmonės darbuotojų skaičius, kuris sumažėjo iki 16 darbuotojų, t. y. 11,1 proc. sumažėjo darbuotojų skaičius, palyginti su ankstesniais metais. Nepaisant sumažėjusio darbuotojų skaičiaus, vidutinis darbo užmokestis išliko stabilus, o jo vertė siekė 1250 eurų, t. y. užfiksuotas -5,0 proc. metinis vidutinio darbo užmokesčio augimas.

Iki 2023 m. pabaigos matyti, kad darbuotojų tendencija pasikeitė, nes bendrovės darbuotojų skaičius, palyginti su ankstesniais metais, padidėjo 6,3 % ir pasiekė 17 darbuotojų. Šiuo laikotarpiu vidutinis darbo užmokestis toliau augo ir siekė 1291 eurą, o tai reiškia kuklesnį 3,2 proc. metinį augimą.

Šios tendencijos rodo, kad darbuotojų skaičius svyruoja, o vidutinis darbo užmokestis nuolat didėjo, tačiau metinis augimas buvo nevienodas. Bendrovės darbo užmokesčio rodikliai nuo 2021 m. iki 2022 m. gerokai padidėjo, tačiau 2023 m. pabaigoje sulėtėjo. Nors 2021 m. darbo jėga išsiplėtė, kitais metais ji sumažėjo, o tai rodo, kad bendrovės strategija įdarbinti darbuotojus gali keistis. Tikėtina, kad tai paskatins atlikti tolesnę analizę, kad būtų galima susidaryti kontekstą ir geriau suprasti bendrovės samdymo ir kompensavimo strategijas, atsižvelgiant į ekonomines ir (arba) veiklos sąlygas.