Agrolinija, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Agrolinija DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovė turėjo 11 darbuotojų, t. y. -8,3 proc. daugiau nei prieš metus. Vidutinis darbo užmokestis buvo 1568 EUR, o šis skaičius per metus išaugo 37,4 %. Iki 2022 m. gruodžio 31 d. įmonės darbuotojų skaičius per metus padidėjo iki 12 darbuotojų, o tai rodo 9,1 proc. metinį augimą. Tačiau vidutinis darbo užmokestis sumažėjo iki 1453 EUR, t. y. -7,3 % per metus. 2023 m. gruodžio 31 d. darbuotojų skaičius vėl išaugo, šį kartą iki 14 žmonių (16,7 proc. metinis augimas), o vidutinis darbo užmokestis gerokai padidėjo - iki 1961 m. EUR, t. y. 35 proc. per metus.

Apibendrinant galima teigti, kad per trejus užfiksuotus laikotarpius Bendrovės darbuotojų skaičius ir vidutinį darbo užmokestį svyravo. Didžiausias darbuotojų skaičiaus augimas užfiksuotas 2023 m., o nuo 2022 m. gruodžio mėn. - dar 3 darbuotojai. Kita vertus, per tris nurodytas datas vidutinis darbo užmokestis nuosekliai, bet nevienodai augo. Nors didžiausias vidutinis darbo užmokestis buvo pasiektas 2023 m. gruodžio 31 d., reikėtų pažymėti, kad 2022 m. jis palyginti smarkiai sumažėjo. Nuolatinis darbuotojų skaičiaus ir darbo užmokesčio stebėjimas suteiks daugiau informacijos apie tai, kaip įmonė auga ir valdo savo išteklius.

Nagrinėjant darbuotojų skaičiaus tendencijas, akivaizdu, kad 2021 m. Bendrovė susidūrė su sunkumais, nes sumažėjo jos darbuotojų skaičius. Tačiau akivaizdu, kad buvo imtasi priemonių, kad padėtis pasikeistų, nes 2022-2023 m. padidėjo užimtumo lygis. Vidutinio darbo užmokesčio svyravimai rodo, kad nors bendrovė investuoja į savo darbuotojus, tam tikrais laikotarpiais ji taip pat siekia išlaikyti mažesnes vidutines darbo užmokesčio sąnaudas.

Kalbant apie bendrą kryptį, atrodo, kad bendrovė sąmoningai didina savo darbo jėgą ir valdo savo darbo užmokesčio išlaidas. Tačiau, atsižvelgiant į 2022 m. pastebėtą didelį nuosmukį, reikia atidžiai stebėti darbo užmokesčio augimą. Svarbu, kad Bendrovės vadovybė rastų pusiausvyrą tarp darbuotojo poreikių ir organizacijos finansinio tvarumo. Tai galima pasiekti užtikrinant aukštos kokybės darbo vietas, nuolatines mokymo ir tobulinimosi galimybes bei konkurencinį atlygį.

Apibendrinant galima daryti išvadą, kad per nurodytą laikotarpį Bendrovės darbuotojų skaičiaus ir vidutinio darbo užmokesčio pokyčiai buvo ir teigiami, ir neigiami. Tikslias šių pokyčių priežastis galima geriau suprasti tik atlikus tolesnę analizę ir tyrimą, tačiau pateikti skaičiai leidžia suprasti galimas organizacines strategijas. Kryptis, kuria šios tendencijos išliks, priklauso nuo bendrovės valdymo sprendimų ir platesnio ekonominio konteksto.