Energetikos tinklų institutas, AB darbuotojai ir atlyginimai

Energetikos tinklų institutas DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. pabaigoje Bendrovė turėjo 69 darbuotojus, t. y. 15,0 proc. daugiau nei praėjusiais metais. 2021 m. vidutinis darbo užmokestis buvo 2337 EUR, o palyginti su praėjusiais metais, jis išaugo 38,4 %. 2022 m. Bendrovės darbuotojų skaičius sumažėjo iki 45 darbuotojų, t. y. -34,8 proc., palyginti su praėjusiais metais. Nepaisant sumažėjusios darbo jėgos, vidutinis darbo užmokestis taip pat sumažėjo -35,8 % iki 1501 EUR. 2023 m. Bendrovės darbuotojų skaičius sumažėjo iki 39, t. y. -13,3 %, palyginti su praėjusiais metais. Tačiau 2023 m., palyginti su ankstesniais metais, vidutinis darbo užmokestis šiek tiek padidėjo - 8,2 proc. ir siekė 1623 eurus.

Atsižvelgiant į šias tendencijas, galima daryti išvadą, kad nors analizuojamu laikotarpiu darbuotojų skaičius sumažėjo, tais pačiais metais vidutinis darbo užmokestis labai svyravo. 2021 m. pajamos gerokai išaugo, tačiau 2022 m. smarkiai sumažėjo, o 2023 m. šiek tiek atsigavo. Ši tendencija rodo galimą darbuotojų restruktūrizavimą ar kitus įmonės veiksmus, dėl kurių sumažėjo darbuotojų skaičius, kartu stengiantis išlaikyti ir pagerinti darbuotojų kompensavimą.

Analizuojant šią informaciją, tampa akivaizdu, kad šiuo laikotarpiu Bendrovė patyrė strateginio planavimo ir sprendimų priėmimo pokyčių. Sumažėjęs darbuotojų skaičius gali reikšti, kad įmonė sutelkė dėmesį į savo veiklos optimizavimą ir supaprastinimą, todėl sumažėjo samda arba atleidimas iš darbo. Tačiau bendrovės sprendimas padidinti darbuotojų kompensaciją, nepaisant sumažėjusio užimtumo, gali reikšti bendras pastangas išlaikyti efektyvesnę ir našesnę darbo jėgą.

Nors darbuotojų skaičiaus stebėsena tampa svarbi siekiant suprasti organizacijos strateginę kryptį, vidutinio darbo užmokesčio pokyčiai yra ne mažiau reikšmingi. Ši perspektyva padeda mums sužinoti, kaip bandoma išlaikyti arba padidinti darbuotojų pasitenkinimą teikiant atlyginamuosius paketus, formuojant darbuotojų įsitraukimą ir puoselėjant patenkinančią darbo aplinką.

Apibendrinant, remiantis pateiktais duomenimis, matyti, kad nors 2021-2023 m. Bendrovės darbuotojų skaičius sumažėjo, vidutinio darbo užmokesčio tendencija šiek tiek svyravo, tačiau 2023 m. ji šiek tiek pagerėjo. Vėlesni tiek užimtumo, tiek darbo užmokesčio pokyčiai gali reikšti, kad įmonė išgyvena reorganizaciją, išlaikydama darbuotojų pasitenkinimą. Norint geriau suprasti šias tendencijas, būtų naudinga išnagrinėti papildomus konteksto veiksnius, darančius įtaką šios bendrovės užimtumo modeliams, pavyzdžiui, pramonės šaką, kurioje ji veikia, vidaus politiką ir išorės rinkos sąlygas.