NAUJASIS NEVĖŽIS, UAB darbuotojai ir atlyginimai

NAUJASIS NEVĖŽIS DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovė turėjo 187 darbuotojus, t. y. 1,1 proc. mažiau nei praėjusiais metais. Iki 2022 m. gruodžio 31 d. darbuotojų skaičius išaugo iki 203, t. y. 8,6 proc. per metus. Tačiau iki 2023 m. gruodžio 31 d. darbuotojų skaičius šiek tiek sumažėjo - iki 192, t. y. 5,4 proc. per metus.

Vertinant vidutines darbo užmokesčio tendencijas, 2021 m. vidutinis darbo užmokestis siekė 1 887 EUR, 2022 m. - 17,5 %, o 2023 m. - 1 943 EUR. Nors 2023 m. vidutinis darbo užmokestis augo lėčiau - 1,2 % ir pasiekė 1 965 EUR, tai rodo, kad tiek užimtumo rodikliai, tiek atlyginimai svyruoja su nedideliais svyravimais, priklausomai nuo išorinių veiksnių.

Analizuojant tendencijas, iš pradžių bendrovės užimtumas mažėjo. Tačiau 2021-2022 m. bendrovė pastebėjo reikšmingą šios tendencijos pokytį, nes padidėjo darbuotojų skaičius. Tačiau šis augimas buvo trumpalaikis, nes iki 2023 m. vėl pradėjo mažėti darbuotojų skaičius. Nepaisant to, kad 2022 m. buvo pasiektas didelis augimo tempas, 2023 m. darbo užmokesčio didėjimas sulėtėjo.

Apskritai šias tendencijas galima vertinti kaip galimo pokyčio ir bendrovės veiklos su savo darbuotojais svyravimų rodiklį. Atrodo, kad bendrovės pajamos auga, tačiau ši plėtra nebūtinai susijusi su padidėjusiu užimtumu. Tai gali reikšti, kad reikia sutelkti dėmesį į investicijas į esamus žmogiškuosius išteklius arba strategiją, kuri apima geresnį atlyginimą, kad būtų išlaikytas darbuotojų apeliacinis skundas.

Apibendrinant galima daryti išvadą, kad Bendrovės darbuotojų dydis ir vidutinis darbo užmokestis šiek tiek svyruoja. Sumažėjo darbuotojų skaičius, po to padidėjo, o vėliau - galiausiai sumažėjo, o po pradinio vidutinio darbo užmokesčio padidėjimo šiek tiek sumažėjo. Tai rodo galimą bendrovės žmogiškųjų išteklių valdymo strategijos pokytį. Įmonė gali sutelkti dėmesį į darbuotojų atlyginimų didinimą, kad išlaikytų darbuotojų pasitenkinimą, nepaisant to, kad skiriasi užimtumo rodikliai. Ši informacija yra naudinga vadovybės sprendimams priimti ir leidžia susidaryti aiškesnį vaizdą apie pokyčius Bendrovėje.