Eiginta, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Eiginta DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovė turėjo 474 darbuotojus, t. y. 4,9 proc. daugiau nei prieš metus. Vidutinis darbuotojų darbo užmokestis buvo 111,1 %, o per metus jis padidėjo 10,1 %. Iki 2022 m. gruodžio 31 d. Bendrovė papildė 40 papildomų darbuotojų, iš viso iki 514, taigi per metus padidėjo 8,4 %. Vidutinis darbo užmokestis padidėjo iki 1222 eurų, o tai atitinka 9,1 proc. metinį augimą. Peršokus į 2023 m. gruodžio 31 d., Bendrovė gavo 19 darbuotojų, kuriuos dabar sudaro 533 komanda. Metinis augimas šiek tiek sulėtėjo - iki 3,7 %, tačiau vidutinis darbo užmokestis išaugo iki 1304 EUR, t. y. 6,7 % daugiau nei prieš metus.

Kalbant apie darbuotojų tendencijas, per trejus metus Bendrovė nuolat dirbo, o jos procentinis rodiklis buvo didesnis nei vidutinio darbo užmokesčio augimo tempas. Prie šio modelio gali prisidėti keli veiksniai, pavyzdžiui, didėjanti jų produktų ar paslaugų paklausa, labiau specializuotų pozicijų samdymas, kad būtų galima prisitaikyti prie rinkos, arba bendrovės vadovybės augimo iniciatyvos. Šis derinys leidžia įmonei išlaikyti labiau kvalifikuotų darbuotojų komandą, kuri gali užtikrinti didesnę grąžą savo atitinkamose pareigose.

Kalbant apie atlyginimų tendencijas, iš pateiktų duomenų matyti, kad vidutinis darbo užmokestis gerokai padidėjo. Tai gali lemti išoriniai veiksniai, pavyzdžiui, ekonomikos pokyčiai, padidėjusi aukštos kvalifikacijos darbuotojų paklausa arba konkurencinga bendrovės įdarbinimo praktika. Ji taip pat parodo organizacijos įsipareigojimą atlyginti darbuotojams. Įmonės dažnai naudoja strategijas, kad išlaikytų savo darbuotojus, t. y. teikia didesnius atlyginimus, didesnę naudą ir (arba) darbuotojų mokymą, o tai pagerins pasitenkinimą darbu ir darbuotojų veiklos rezultatus.

Vertinant šias tendencijas galima daryti prielaidą, kad Bendrovė deda dideles pastangas siekdama išplėsti savo darbo jėgą ir padidinti darbuotojų kompensaciją. Šie elementai prisideda prie teigiamos darbo kultūros, didinančios darbuotojų pasitenkinimą ir produktyvumą. Be to, teigiama aplinka gali pritraukti aukštos kokybės kandidatus įdarbinimo proceso metu, nes potencialūs darbo ieškantys asmenys kreipiasi į įmones, kurios turi solidžią darbuotojų augimo ir konkurencingų kompensacijų paketų patirtį.

Labai svarbu stebėti darbuotojų ir atlyginimų tendencijas, kad būtų išlaikyta sėkminga ir aktyvi darbo jėga. Šie duomenys rodo, kad Bendrovė teikia pirmenybę komandos plėtimui ir atlyginimų paketų konkurencingumo išlaikymui. Todėl tikėtina, kad Bendrovės darbuotojų pasitenkinimo ir išlaikymo pastangos ir toliau bus teigiamos, o tai savo ruožtu prisidės prie bendros verslo sėkmės.