Geva, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Geva DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Per trejus metus, nuo 2021 m. iki 2023 m., bendrovės darbuotojų skaičius ir vidutinis darbo užmokestis svyravo. Analizuodami pateiktus duomenis galime įvertinti darbuotojų skaičiaus ir vidutinio darbo užmokesčio pokyčius bendrovėje.

2021 m. įmonė turėjo 10 darbuotojų, o tai rodo 25 proc. metinį augimą pagal darbuotojų skaičių. Šiuo laikotarpiu jų vidutinis darbo užmokestis buvo 419 EUR, o tai reiškia, kad vidutinis metinis darbo užmokestis padidėjo 0,6 %. Tai reiškia, kad nuosaikiai, tačiau teigiamai didėjo ir darbo jėga, ir darbo užmokesčiai.

Tačiau, priešingai, 2022 m. bendrovė patyrė neramų laikotarpį. Nepaisant to, kad jos darbuotojų skaičius išliko 9, darbuotojų skaičius, palyginti su praėjusiais metais, gerokai sumažėjo - 10 %. Tai galima vertinti kaip mažėjančius darbo jėgos plėtros planus arba nuosmukį. Tuo pat metu vidutinis darbo užmokestis sumažėjo 23,6 %, o tai reiškia, kad jis siekė 320 EUR.

Atrodo, kad tendencijos pasikeitė: 2023 m. bendrovės darbuotojų skaičius gerokai sumažėjo - iki šešių darbuotojų, o tai rodo, kad per metus jis gerokai sumažėjo - 33,3 %. Tačiau intriguoja tai, kad vidutinis darbo užmokestis padidėjo 78,4 % ir siekė 571 EUR. Šis padidėjimas yra didelis, ypač tuo metu, kai darbuotojų skaičius visiškai sumažėjo.

Svarbu, kad įmonės stebėtojai šį trejų metų laikotarpį suvoktų kaip vieną iš augimo ir darbo užmokesčio svyravimų. Nepaisant įspūdingos pažangos vertinant vidutinį darbo užmokestį nuo 2021 m. iki 2022 m., po to 2023 m. pastebimai pasikeitė darbuotojų skaičius, kurį atsvėrė išskirtinis darbo užmokesčio padidėjimas. Norint suprasti tokių kintančių dėsningumų priežastis per šiuos laikotarpius, reikėtų išsamiau susipažinti su šiomis tendencijomis. Ateinančiais metais dar labiau išryškės bendrovės darbo jėgos dinamikos būklė ir kryptis.