Merseta, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Merseta DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. pabaigoje Bendrovė iš viso turėjo 14 darbuotojų, t. y. per metus sumažėjo 6,7 %. Per šį laikotarpį vidutinis darbo užmokestis padidėjo 24,2 proc. ir iš viso sudarė 1 579 EUR per mėnesį. 2022 m. darbuotojų skaičius išliko nepakitęs - 14, nors vidutinis darbo užmokestis ir toliau didėjo 14,5 proc. iki 1 809 EUR. 2023 m. darbuotojų skaičius šiek tiek sumažėjo - iki 13, t. y. per metus sumažėjo 7,1 proc. Nepaisant to, vidutinis darbo užmokestis ir toliau didėjo - per metus jis išaugo 17,5 %, o kiekvieną mėnesį vienam darbuotojui tenka 2 125 EUR.

Nuo 2021 m. Bendrovė nuolat demonstravo darbuotojų darbo užmokesčio didėjimo tendenciją. Tai gali reikšti pramonės šakas, kuriose Bendrovė pastaraisiais metais dalyvauja žadant didesnį ekonominį augimą arba didesnę savo paslaugų ar produktų paklausą. Be to, tai gali būti susiję su bandymu išlaikyti dabartinę darbo jėgą arba pritraukti naujų darbuotojų konkurencingais atlyginimais. Tačiau 2023 m. sumažėjęs darbuotojų skaičius gali reikšti, kad, atsižvelgiant į poreikį, bus pakoreguota darbo jėga, arba gali reikšti, kad pasikeis įdarbinimo metodas, labiau orientuotas į kokybę, o ne į kiekybę, atsižvelgiant į bendrovės tikslus ir konkrečias rinkos sąlygas.

Atrodo, kad, nepaisant darbuotojų skaičiaus svyravimų, daugiausia dėmesio buvo skiriama Bendrovės darbuotojų darbo užmokesčio didinimui. Ši vidutinio darbo užmokesčio didėjimo tendencija, pasižyminti dideliu 24,2 % augimu 2021 m., rodo nuoseklias pastangas remti ir apdovanoti darbuotojų indėlį, prisidedant prie teigiamos darbo aplinkos ir galimų plėtros planų ateityje. Nuolatinis vidutinis darbo užmokesčio augimas 2021-2023 m., nepaisant pastaruoju metu sumažėjusio darbuotojų skaičiaus, dar kartą iliustruoja šias strategines investicijas į Bendrovės žmogiškuosius išteklius.

Apibendrinant galima teigti, kad, remiantis konkrečių datų informacija, matyti, jog Bendrovės vidutinis darbo užmokestis didėjo, o užimtumo rodikliai svyravo. Ši taktika gali būti platesnės strategijos, kuria siekiama užtikrinti konkurencingumą rinkoje ir paskatinti darbuotojų dalyvavimą, dalis. Tačiau atidus darbuotojų skaičiaus stebėjimas ateityje gali suteikti naudingos informacijos apie Bendrovės darbo jėgos strategijos kryptį.