VIEŠOSIOS POLITIKOS IR VADYBOS INSTITUTAS, VšĮ darbuotojai ir atlyginimai

VIEŠOSIOS POLITIKOS IR VADYBOS INSTITUTAS DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Šioje analizėje nagrinėjame bendrovės darbuotojų ir atlyginimų tendencijas trimis laikotarpiais: 2021 m. gruodžio 31 d., 2022 m. gruodžio 31 d. ir 2023 m. gruodžio 31 d.

2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovė turėjo 12 darbuotojų, t. y. 33,3 proc. daugiau nei prieš metus. Šių darbuotojų vidutinis darbo užmokestis buvo 2763 eurai. 2021-2022 m. Bendrovės vidutinis darbo užmokestis padidėjo 9,3 %, t. y. 2022 m. vidutinis darbuotojų darbo užmokestis buvo 1701 Eur mažesnis nei 2021 m. Tačiau iki 2023 m. gruodžio 31 d. vidutinis darbo užmokestis vėl padidėjo 18,0 % ir pasiekė 2007 m. eurų. Po šio padidėjimo darbuotojų skaičius sumažėjo iki 12, t. y. 7,7 proc., palyginti su praėjusiais metais.

Žengiant į priekį, svarbu atsižvelgti į galimas šio darbuotojų skaičiaus ir vidutinio darbo užmokesčio svyravimų priežastis.

Darbuotojų skaičiaus augimas gali rodyti keletą skirtingų scenarijų. Pavyzdžiui, tai gali reikšti, kad Bendrovė sparčiai plėtėsi, galbūt dėl sėkmingo produkto pristatymo arba naujos strateginės iniciatyvos. Tai taip pat gali reikšti didesnę pramonės šakos ar rinkos tendenciją, pavyzdžiui, padidėjusią Bendrovės pasiūlos paklausą. Tačiau 2023 m. sumažėjęs darbuotojų skaičius rodo, kad Bendrovė gali efektyviau dirbti arba gali susidurti su poreikiu sumažinti užimtumo išlaidas dėl ekonominio spaudimo.

Vidutinio darbo užmokesčio skirtumams taip pat gali turėti įtakos daugybė veiksnių. 2021-2022 m. sumažėjęs vidutinis darbo užmokestis gali reikšti, kad sumažės Bendrovės paslaugų paklausa arba pasikeis rinka, todėl Bendrovė turės pakeisti savo kainodaros strategiją. Arba šis sumažėjimas galėtų būti sąnaudų mažinimo priemonė, kurios imasi Bendrovė, kad išlaikytų pelningumą. Žymus vidutinio darbo užmokesčio padidėjimas 2022-2023 m. gali reikšti gerus verslo rezultatus arba griežtą darbo rinką, kurioje gaunamas konkurencingas darbo užmokestis, nors tai reikėtų apsvarstyti atsižvelgiant į galimas pagrindines 2022 m. sumažėjusio darbo užmokesčio priežastis.

Apskritai, Bendrovės darbuotojų skaičius sparčiai didėjo, o vėliau stabilizavosi - 2023 m. jis šiek tiek sumažėjo. Tuo pat metu jų pradinis darbo užmokestis padidėjo, o vėliau, analizuojamais metais, vėl padidėjo. Analizuojant šias tendencijas kartu su rinkos veiksniais ir konkrečios bendrovės sprendimais, bus galima geriau suprasti Bendrovės finansinę padėtį ir strateginę kryptį.