Mažasis Mukas, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Mažasis Mukas DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. gruodžio 31 d. įmonė iš viso turėjo 6 darbuotojus, t. y. per metus padidėjo 0,0 %. Kitais metais bendrovės darbuotojų skaičius sumažėjo. 2022 m. gruodžio 31 d. darbuotojų skaičius sumažėjo iki 5, t. y. per metus sumažėjo 16,7 %. Tačiau 2023 m. bendrovė išlaikė tą patį darbuotojų skaičių kaip ir ankstesniais metais, t. y. 5, o tai rodo, kad užimtumo augimas ar mažėjimas reikšmingai nepasikeitė.

Kalbant apie atlyginimus, 2021 m. gruodžio 31 d. vidutinis darbuotojų darbo užmokestis buvo 693 EUR, o per metus jis įspūdingai išaugo 25,9 %. Kitais, 2022 m., toliau didėjo darbuotojų atlyginimai, o vidutinis darbo užmokestis siekė 736 EUR. Palyginti su praėjusiais metais, šis rodiklis padidėjo 6,1 proc. 2023 m. vidutinis darbo užmokestis dar labiau išaugo ir siekė 764 EUR, t. y. šiek tiek padidėjo 3,8 %, palyginti su praėjusiais metais.

Svarbu atkreipti dėmesį į nuolatinį vidutinio darbo užmokesčio didėjimą per nurodytus tris etapus. Todėl tai gali reikšti, kad nuolat didėja produktyvumas ir gerėja darbuotojų atlyginimai, net jei įmonės užimtumo rodikliai laikinai sumažėjo. Nepaisant to, taip pat reikėtų apsvarstyti, ar darbo užmokesčio didėjimas neatsilieka nuo atitinkamų infliacijos tempų ir bendros ekonominės būklės per šiuos metus. Norint, kad bendrovė artimiausiais metais išlaikytų augimą, bus labai svarbu optimizuoti darbuotojų išlaikymą ir skatinti patenkinamą darbo aplinką.