Akcinės bendrovės "Pieno žvaigždės" filialas "Kauno pienas" darbuotojai ir atlyginimai

DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. pabaigoje Bendrovė iš viso turėjo 405 darbuotojus. Šis skaičius, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo 2,6 proc. Tuo metu vidutinis darbuotojų darbo užmokestis buvo 1260 eurų, t. y. 6,5 proc. daugiau nei prieš metus.

2022 m. pabaigoje Bendrovės darbuotojų skaičius dar labiau sumažėjo - iki 374 darbuotojų. Metinis darbuotojų skaičiaus sumažėjimas siekė 7,7 proc. Nors vidutinis darbo užmokestis padidėjo labai nežymiai - 0,3 %, vidutinis darbo užmokestis siekė 1263 eurus.

Iki 2023 m. pabaigos Bendrovės darbuotojų skaičius sumažėjo iki 366, t. y. 2,1 proc. per metus. Didžiausia tendencija per šį laikotarpį buvo didelis 24,4 proc. metinis vidutinio darbo užmokesčio augimas. Tuo metu vidutinis darbo užmokestis buvo 1571 euras.

Iš darbuotojų duomenų tendencijų matyti, kad toliau mažėja jėgos, o tai nėra teigiamas Bendrovės pokytis. Tai rodo galimą sprendimą daugiau dėmesio skirti gamybos efektyvumui arba užsakomiesiems darbams, arba tai gali reikšti, kad verslo strategija nuolat restruktūrizuojama.

Priešingai, per trejus metus vidutinio darbo užmokesčio tendencijos padidėjo, o tai teikia vilčių Bendrovės darbuotojams. Reikšmingas metinis vidutinio darbo užmokesčio augimas per paskutinį laikotarpį rodo, kad bendrovė gali suteikti geresnį atlyginimą, kad padėtų išlaikyti darbuotojus. Nepaisant to, tai, kad, nepaisant padidėjusio darbo užmokesčio, darbuotojai ir toliau mažėja, gali reikšti, kad bendrovei gali tekti sutelkti dėmesį į augimo ir įdarbinimo strategijas, kad neprarastų per daug darbuotojų. Apskritai, Bendrovė turi įvertinti dabartines darbuotojų pasitenkinimo tendencijas, darbo aplinką ir verslo strategiją, kad padėtų parengti planą, kaip sustabdyti darbuotojų skaičiaus mažėjimą.