Vigrinda, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Vigrinda DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Apžvelgdami pateiktus duomenis, galime pateikti įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalgą ir aptarti abiejų kategorijų tendencijas. Pateiktuose duomenyse pateikiami trys konkretūs laiko momentai: 2021 m. gruodžio 31 d., 2022 m. ir 2023 m.

2021 m. įmonė turėjo 14 darbuotojų, o tai rodo, kad darbuotojų skaičius per metus sumažėjo 6,7 %. Taip pat pastebimai padidėjo vidutinis darbo užmokestis, kuris, palyginti su praėjusiais metais, padidėjo 7,5 proc. 2022 m. darbuotojų skaičius išliko toks pat - 14, tačiau jų atlyginimai ir toliau augo - 49,9 %. Iki 2023 m. gruodžio 31 d. šiek tiek sumažėjo darbuotojų skaičius - iki 13 (-7,1 proc. per metus), o vidutinis darbo užmokestis šiek tiek padidėjo - iki 1480 eurų, t. y. tik 0,4 proc., palyginti su praėjusiais metais.

Apskritai, nors įmonės darbuotojų skaičius svyravo, ji išlaikė darbuotojų darbo užmokesčio didėjimo tendenciją, akivaizdžiai sutelkdama dėmesį į atlyginimų paketus. Tai galima suprasti kaip pastangas išlaikyti ir pritraukti aukštos kokybės talentus. Tačiau verta pažymėti, kad, nepaisant įmonės pastangų išlaikyti sveiką vidutinio darbo užmokesčio augimą, per pastaruosius trejus metus darbuotojų skaičius mažėjo. Šis darbuotojų bazės sumažėjimas gali būti susijęs su įvairiais veiksniais - įmonė gali sutelkti dėmesį į veiklos optimizavimą mažinant, arba gali būti išorinių veiksnių, darančių įtaką įdarbinimo procesams. Be to, staigus didelis 2022 m. vidutinio darbo užmokesčio šuolis gali reikšti pandemijos atsigavimą ir (arba) koregavimo etapą, o tai paaiškina didesnį vidutinį darbo užmokestį, tačiau taip pat stabilų darbuotojų skaičių, galbūt dėl galimų investicijų, kurios būtų laikomos arba perkeliamos į kapitalo turtą, o ne į darbo jėgą.

Apibendrinant galima teigti, kad atrodo, jog Bendrovė daugiausia dėmesio skiria darbuotojų atlyginimui, o jos darbuotojų skaičius nuolat mažėja. Šis metodas gali rodyti sąnaudų valdymo ir vertės produktyvumo strategiją. Norint geriau suprasti šią dinamiką, būtų naudinga išnagrinėti ateities tendencijas per ateinančius kelis ketvirčius.