BODESA, UAB darbuotojai ir atlyginimai

BODESA DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. pabaigoje Bendrovė turėjo 173 darbuotojų, t. y. 13,1 proc. daugiau nei prieš metus. Tais metais vidutinis darbuotojų darbo užmokestis buvo 2165 EUR, t. y. 19,7 % didesnis nei pernai.

2022 m. pabaigoje įmonė išlaikė tą patį darbuotojų skaičių - 173. Tačiau nors darbuotojų skaičius išliko stabilus, vidutinis darbo užmokestis, palyginti su praėjusiais metais, išaugo 2,0 % ir sudarė 2209 EUR. Kitais metais, 2023 m. pabaigoje, įmonės darbuotojų skaičius sumažėjo iki 142, t. y. per metus padidėjo -17,9 %. Kalbant apie vidutinį darbo užmokestį, darbuotojų pajamos, palyginti su praėjusiais metais, padidėjo 8,2 %, todėl vidutinis darbo užmokestis siekė 2391 EUR.

Nagrinėdami tendencijas galime pastebėti, kad 2021-2022 m. darbuotojų skaičius išliko palyginti stabilus. Nepaisant to, iki 2023 m. duomenys rodo, kad darbuotojų skaičius gerokai sumažės, todėl 17,9 proc. metinis augimas yra neigiamas. Tačiau 2021-2022 m. vidutinio darbo užmokesčio augimas buvo labai teigiamas - jis padidėjo 19,7 %, o 2023 m. - mažiau, bet vis dar gerokai - 8,2 %, palyginti su ankstesniais metais.

Svarbu paminėti, kad, atsižvelgiant į darbo jėgos aktualumą ir konkurencingą atlyginimų struktūrą, Bendrovė turėtų stebėti darbuotojų pasitenkinimą ir galimus pokyčius darbo rinkoje, kad galėtų geriau numatyti ir planuoti savo būsimą darbo jėgos ir darbo užmokesčio strategiją. Iniciatyvus požiūris padės skatinti tvarią darbo jėgą ir taip pat sustiprins Bendrovės gebėjimą pritraukti ir išlaikyti kokybiškus talentus didėjančios konkurencijos sąlygomis.

Apibendrinant galima daryti išvadą, kad Bendrovės darbo užmokestis per metus nuolat didėjo, tačiau jos darbuotojų skaičius svyravo. Nepaisant to, darbuotojų darbo užmokesčio augimas nuolat viršijo darbuotojų skaičiaus svyravimus. Tačiau rekomenduojama, kad bendrovė ir toliau stebėtų tendencijas ir prireikus pakoreguotų politiką, kad užtikrintų ilgalaikį augimą ir sėkmę.