Tekeita, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Tekeita DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovė turėjo 7 darbuotojus, t. y. per metus sumažėjo 22,2 %. Vidutinis darbo užmokestis buvo 770 eurų, t. y. 4,3 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Pereinant prie 2022 m. gruodžio 31 d., darbuotojų skaičius išliko beveik toks pat - 7 darbuotojai, o metinis augimas nepasikeitė. Tačiau vidutinis darbo užmokestis sumažėjo - 3,9 proc. iki 740 eurų.

Iki 2023 m. gruodžio 31 d. Bendrovės darbo jėga dar labiau sumažėjo - iki 6 darbuotojų, o tai atitinka -14,3 proc. metinį augimą. Nepaisant to, labai pasikeitė vidutinis darbo užmokestis, kuris gerokai padidėjo - 70,1 proc. iki 1 260 eurų.

Mažėjanti darbo jėga ir svyruojantis vidutinio darbo užmokesčio didėjimas rodo galimą Bendrovės strateginių prioritetų, susijusių su užimtumu ir atlygiu, koregavimą. Atsižvelgiant į pradinį darbuotojų sumažėjimą, atrodo, kad Bendrovė gali stengtis racionalizuoti savo veiklą, galbūt siekdama labiau sutelktos ir efektyvesnės komandos. Tuo pat metu smarkiai išaugęs vidutinis darbo užmokestis gali reikšti, kad planuojama pritraukti ir išlaikyti specializuotus talentus, didinti darbuotojų pasitenkinimą ir įsipareigojimus, taip pat prisitaikyti prie konkurencingų rinkos tendencijų. Tikimasi, kad šis darbo užmokesčio augimas prisidės prie bendrų Bendrovės ir jos darbuotojų veiklos rezultatų. Tačiau tai nėra viena kitai prieštaraujančios strategijos, ir bendrovė gali subalansuoti abu elementus, kad galėtų visapusiškai valdyti žmogiškuosius išteklius.

Apibendrinant galima teigti, kad nuo 2021 m. Bendrovės darbuotojų skaičius svyravo, o vidutinis darbo užmokestis keitėsi: per šį laikotarpį darbo jėga mažėjo, o vidutinis darbo užmokestis kito įvairiomis kryptimis. Tai rodo, kad galima perorientuoti ir iš naujo nustatyti prioritetus, susijusius su darbo jėgos ir darbo užmokesčio strategijomis rinkoje.