GRAINA, UAB darbuotojai ir atlyginimai

GRAINA DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Per pastaruosius kelerius metus Bendrovė patyrė reikšmingų pokyčių tiek savo darbo jėgos, tiek atlyginimų srityje. Remiantis turimais duomenimis, 2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovė turėjo 50 darbuotojų, o metinis augimo tempas pagal darbuotojų skaičių sudarė -5,7 %. Po metų, 2022 m. gruodžio 31 d., įmonės darbuotojų skaičius šiek tiek padidėjo - iš viso 53 darbuotojai, o metinis augimas buvo labai teigiamas - 6,0 %. Tačiau 2023 m. padėtis pasikeitė, nes įmonės darbuotojų skaičius sumažėjo ir siekė tik 20 darbuotojų, o metinis augimas buvo -62,3 %.

Kalbant apie vidutinius atlyginimus, bendrovės duomenys taip pat keičiasi. Iki 2021 m. pabaigos užfiksuota 5 461 EUR vidutinė vieno darbuotojo alga, nors ji per metus išaugo neigiamai -49,2 %. Priešingai, 2022 m. vidutiniai atlyginimai didėjo ir siekė 5 664 EUR, o metinis augimas buvo ne toks didelis - 3,7 %. Tačiau panašu, kad iki 2023 m. pabaigos šis augimas stabilizavosi: vidutinis darbo užmokestis vienam darbuotojui siekė 5 852 EUR, t. y. 3,3 proc. daugiau nei praėjusiais metais.

Apibendrinant galima daryti išvadą, kad per nurodytą laikotarpį Bendrovės darbuotojų skaičius ir vidutinis darbo užmokestis nuolat keitėsi. 2023 m. darbo jėga patyrė didžiausią susidūrimą su pramonės šaka - gerokai sumažėjo darbuotojų skaičius. Tačiau, nepaisant šio sudėtingo nuosmukio, vidutinis darbo užmokestis išliko gana stabilus ir šiek tiek padidėjo, o tai rodo, kad bendrovė gali stengtis išlaikyti finansinį nuosavą kapitalą, nors ir išgyvena galimą pereinamąjį etapą.