Akcinės bendrovės Panevėžio statybos trestas filialas "Pastatų apdaila" darbuotojai ir atlyginimai

DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Nagrinėdami Bendrovės užimtumo ir darbo užmokesčio tendencijas 2021-2023 m., matome keletą pagrindinių pokyčių.

Iki 2021 m. pabaigos Bendrovė iš viso turėjo 60 darbuotojų, t. y. per metus sumažėjo 23,1 %. Nepaisant šio darbuotojų sumažėjimo, vidutinis darbo užmokestis, palyginti su praėjusiais metais, gerokai išaugo - 47,9 % ir siekė maždaug 1 977 EUR.

2022 m. Bendrovė papildė vieną darbuotoją ir iš viso pasiekė 61. Tai reiškia nedidelį 1,7 proc. metinį darbuotojų augimą. Kartu su darbuotojų įtraukimu, toliau didėjo ir vidutinis darbo užmokestis, kuris, palyginti su praėjusiais metais, padidėjo 2,7 proc. iki 2 032 eurų.

2023 m. Bendrovė vėl pridėjo vieną darbuotoją, tačiau metinis augimas išliko toks pat kaip ir praėjusiais metais - 1,6 %. Vieno darbuotojo pridėjimas neturėjo didelės įtakos vidutiniam atlyginimui, kuris, palyginti su praėjusiais metais, šiek tiek sumažėjo 1,0 % ir iš viso sudarė 2 011 EUR.

Apskritai 2021-2023 m. Bendrovės darbuotojų skaičius mažėjo, nors metams bėgant mažėjimo tempas sulėtėjo. Tačiau vidutinis darbo užmokestis nuosekliai augo, o 2023 m. tik šiek tiek sumažėjo. 2021 m. metinis vidutinio darbo užmokesčio augimas buvo itin didelis, tačiau vėlesniais metais jis buvo šiek tiek nuosaikus. Tai rodo, kad po 2021 m. patirto reikšmingo padidėjimo Bendrovė galėjo pradėti įgyvendinti strategiją, kuria siekiama stabilizuoti darbo užmokesčio augimą.

Norėčiau pažymėti, kad skirtingos darbo jėgos ir vidutinio darbo užmokesčio tendencijos gali rodyti Bendrovės sąnaudų taupymo priemones, ypač kalbant apie darbuotojų samdymą. Bendrovė gali daugiau dėmesio skirti našumui, turėdama mažiau darbuotojų, ir yra atsargesnė, nes darbuotojų atlyginimai didėja, o sparčiai plečiasi. Tai gali reikšti tvaraus augimo strategiją, subalansuotą su sąnaudų efektyvumu, užtikrinant pelningumą ir stabilumą ilguoju laikotarpiu.