Panevėžio plėtros agentūra, VšĮ darbuotojai ir atlyginimai

Panevėžio plėtros agentūra DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. pabaigoje Bendrovė iš viso turėjo 9 darbuotojus, kurie, palyginti su praėjusiais metais, išaugo 12,5 proc. Šiuo laikotarpiu vidutinis darbo užmokestis buvo 1811 eurų, o tai reiškia, kad metinis augimas sumažėjo 34,8 %. 2022 m. pabaigoje darbuotojų skaičius išaugo iki 11 darbuotojų, t. y. 22,2 proc. daugiau nei 2021 m. Be to, vidutinis darbo užmokestis šiek tiek sumažėjo - 4,2 proc. iki 1735 eurų. 2023 m. darbuotojų skaičius nepasikeitė ir liko 11, tačiau vidutinis darbo užmokestis padidėjo 12,3 proc. iki 1949 eurų, palyginti su 2022 m.

Išnagrinėjus šias tendencijas paaiškėjo, kad 2021-2022 m. Bendrovės darbuotojų skaičius gerokai išaugo. Nepaisant minimalaus grynojo darbuotojų augimo 2023 m., bendras metinis augimo procentas nuo 2022 iki 2023 m. nėra nereikšmingas. Lyginant pirmąją ir praėjusių metų šią laiko eilutę, darbuotojų skaičius išaugo 22,2 %, o vidutinis darbo užmokestis svyravo.

Pirmaisiais metais, palyginti su ankstesniais metais, vidutinis darbo užmokestis smarkiai sumažėjo - 34,8 %. Kitais metais šis sumažėjimas iš dalies pasikeitė - jis sumažėjo 4,2 %. Galiausiai 2023 m. vidutinis darbo užmokestis, palyginti su praėjusiais metais, padidėjo 12,3 proc. iki 1949 eurų. Apskritai šios atlyginimų tendencijos atspindi pusiausvyrą tarp darbo jėgos padidėjimo ir vidutinio darbo užmokesčio koregavimo.

Šios tendencijos reiškia strateginių sprendimų priėmimą, nes didėjantis užimtumas yra atsargus požiūris į bendrą Bendrovės darbo užmokesčio sumą. Atidžiai aptariamas naujų darbuotojų poveikis darbo užmokesčio sąskaitai, kaip matyti iš kasmetinio vidutinio darbo užmokesčio sumažėjimo per šį dvejų metų laikotarpį. Tačiau 2023 m. bendrovei pavyko išlaikyti darbo jėgos dydį, o vidutinis darbo užmokestis per metus pastebimai išaugo.

Iš šios analizės galima daryti išvadą, kad Bendrovė sugeba atsakingai valdyti savo išteklius, o auganti darbo jėga neužgožia organizacijos finansinio pajėgumo. Tačiau bendrovei bus svarbu atidžiai stebėti savo darbo užmokesčio sąnaudas ir ateityje strategiškai valdyti darbuotojų kompensavimo paketus.

Apibendrinant galima teigti, kad Bendrovės darbuotojų augimas per metus buvo stabilus, o vidutinis darbo užmokestis šiek tiek pakoreguotas. Vadovybė turi užtikrinti pusiausvyrą tarp darbuotojų skaičiaus ir atlygio, kad išlaikytų įmonės finansinį stabilumą ir darbuotojų pasitenkinimą. Kitų metų duomenys atskleis tolesnes įžvalgas apie Bendrovės personalo ir atlyginimų tendencijas ir suteiks vertingos informacijos strateginių sprendimų priėmimui.