Jundos stalių gaminiai, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Jundos stalių gaminiai DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovė turėjo 49 darbuotojus, t. y. 2,1 proc. daugiau nei prieš metus. Šių darbuotojų vidutinis darbo užmokestis buvo 1 057 EUR, o palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, metinis vidutinio darbo užmokesčio augimas siekė 10,3 %.

Iki 2022 m. gruodžio 31 d. Bendrovė turėjo 48 darbuotojus, t. y. šiek tiek per metus sumažėjo 2,0 %. Nepaisant to, kad darbuotojų buvo mažiau, vidutinis darbo užmokestis išaugo iki 1 134 eurų, o per metus jis padidėjo 7,3 %. Tai rodo, kad, nepaisant sumažėjusio darbuotojų skaičiaus, Bendrovė sugebėjo padidinti darbuotojų atlyginimus.

Iki 2023 m. gruodžio 31 d. Bendrovės darbuotojų skaičius nepasikeitė ir išliko 48. Metinis augimo tempas išliko 0 %, o tai patvirtina stabilią šių metų darbuotojų skaičiaus būklę. Be to, vidutinis darbo užmokestis padidėjo iki 1 161 EUR. Sutapus su tuo, vidutinio darbo užmokesčio metinis augimo tempas sulėtėjo iki 2,4 %.

Šios tendencijos rodo nuoseklų darbuotojų mažėjimą, o vidutinis darbo užmokestis per trejus metus labai išaugo. Atrodo, kad Bendrovės strategijoje pirmenybteikiama darbuotojų kompensavimui, o ne darbuotojų skaičiaus didinimui, nors reikėtų pažymėti, kad metinis užimtumo sumažėjimas gali būti staigus ir laikinas įvykis.

Atsižvelgiant į tai, vidutinio darbo užmokesčio padidėjimas gali būti puiki darbuotojų išlaikymo strategija, ypač konkurencingoje darbo rinkoje, kurioje darbuotojai reikalauja didesnių atlyginimų. Tačiau patartina stebėti tolesnes darbuotojų apyvartos tendencijas ir priežastis, dėl kurių sumažėjo užimtumo rodikliai. Taip pat būtų naudinga ištirti staigaus užimtumo sumažėjimo priežastis, ištirti galimą poveikį darbo eigai ir veiksmingumui ir galbūt parengti naujas strategijas, kaip pagerinti pusiausvyrą tarp darbo jėgos ir darbo užmokesčio išlaidų.