ŠIAURĖS RYTAI, UAB darbuotojai ir atlyginimai

ŠIAURĖS RYTAI DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. pabaigoje Bendrovė turėjo 10 darbuotojų, t. y. tiek pat, kiek ir praėjusiais metais. Tuo metu vidutinis darbuotojų darbo užmokestis buvo 1636 EUR, t. y. per metus padidėjo 6,2 %.

Iki 2022 m. pabaigos Bendrovė išlaikė tą patį darbuotojų skaičių - 10. Šiuo laikotarpiu vidutinis darbo užmokestis šiek tiek padidėjo ir siekė 1708 EUR, t. y. per metus padidėjo 4,4 %. Palyginti su praėjusių metų augimu, šis rodiklis šiek tiek sulėtėjo.

Tačiau iki 2023 m. pabaigos Bendrovė vėl turėjo 10 darbuotojų, t. y. tiek pat, kiek ir ankstesniais metais. Įdomu tai, kad šių metų vidutinis darbo užmokestis šiek tiek sumažėjo - iki 1633 eurų, t. y. per metus sumažėjo 4,4 %.

Kalbant apie užimtumo rodiklius, per šiuos trejus metus Bendrovė išliko stabili, o jos darbuotojų skaičius per metus išaugo 0 %. Tačiau, kalbant apie atlyginimus, padėtis skiriasi. Nors 2021-2022 m. buvo pastebimas didelis 6,2 % darbo užmokesčio augimas, kitais metais, palyginti su ankstesniais metais, vidutinis darbo užmokestis sumažėjo (4,4 %). Tai gali kelti susirūpinimą, nes Bendrovė gali patirti nepasitenkinimą savo darbuotojais dėl mažėjančių atlyginimų.

Galimas šios panaudojimo tendencijos paaiškinimas gali būti išorės rinkos jėgos, pavyzdžiui, ekonominės sąlygos, kurios turėjo įtakos Bendrovės gebėjimui pasiūlyti didesnius atlyginimus. Nors darbuotojų skaičius ir darbo vietos gali išlikti pastovūs, tačiau darbo užmokesčio dinamika yra didėjančios ar mažėjančios konkurencijos darbo rinkoje rodikliai. Šios bendrovės atveju, nors darbo vietos nepasikeitė, tačiau pasikeitė ir atlyginimai. Tai gali paskatinti pasikalbėti apie Bendrovės sulaikymo strategiją. Nesvarbu, ar įmonė įšaldo įdarbinimą, ar, atsižvelgiant į ekonominę padėtį, koreguojami atlyginimai, Bendrovė gali peržiūrėti savo politiką ir strategijas, kaip valdyti savo darbuotojus, kad užtikrintų konkurencingumą ir darbuotojų pasitenkinimą.