Ignalinos rajono turizmo informacijos centras, BĮ darbuotojai ir atlyginimai

Ignalinos rajono turizmo informacijos centras DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. Bendrovė turėjo 18 darbuotojų, o 2022 m. pabaigoje darbuotojų skaičius padidėjo 21,7 proc. ir iš viso sudarė 20 darbuotojų. Tačiau šis augimo tempas nebuvo tvarus, nes 2023 m. pabaigoje darbuotojų skaičius šiek tiek sumažėjo - iki 19 darbuotojų, t. y. -5,0 proc. per metus.

Kalbant apie atlyginimus, 2021 m. vidutinis darbo užmokestis buvo 948 EUR, o kitų metų pabaigoje jis gerokai padidėjo - 26,3 %. Dėl to 2022 m. vidutinis darbo užmokestis siekė 1227 EUR. 2023 m. jis toliau didėjo, o vidutinis darbo užmokestis išaugo iki 1452 EUR, t. y. 18,4 % per metus. Per trejų metų laikotarpį nuo 2021 iki 2023 m. vidutinis darbo užmokestis labai išaugo, o darbuotojų skaičius sumažėjo.

Tai rodo, kad nors Bendrovė augo darbuotojų kompensavimo požiūriu, bendras darbuotojų skaičius, ypač 2023 m., šiek tiek sumažėjo. Tai gali būti Bendrovės, kuri daugiausia dėmesio skiria savo darbo jėgos kokybei, o ne dydžiui, rezultatas. Arba tai gali būti susiję su įvairiais ekonominiais veiksniais, darančiais įtaką sprendimams dėl samdos.

Nuolatinis metinis vidutinio darbo užmokesčio augimas rodo, kad Bendrovė stengiasi išlaikyti ir pagerinti savo konkurencinį pranašumą darbo rinkoje. Tai taip pat gali paremti teoriją, kad Bendrovė perskirsto savo išteklius taip, kad tai būtų naudinga esamiems darbuotojams, ir taip skatina geresnį pasitenkinimą darbu, dalyvavimą ir motyvaciją.

Apibendrinant galima teigti, kad 2021-2023 m. Bendrovės pajamos gerokai išaugo, o darbuotojų skaičius svyravo. Ši tendencija gali reikšti, kad Bendrovė strategiškai daugiausia dėmesio skiria darbo užmokesčio didinimui, o ne tiesiog didėjančiam darbuotojų skaičiui, arba tai gali reikšti didesnę ekonominę įtaką priimant sprendimus dėl įdarbinimo.