Lintera, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Lintera DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Šioje apžvalgoje aptarsime Bendrovės darbuotojų ir atlyginimų tendencijas trejus metus iš eilės - nuo 2021 m. gruodžio 31 d. iki 2023 m. gruodžio 31 d.

2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovė turėjo 50 darbuotojų, t. y. 0,0 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Kalbant apie atlyginimus, vidutinis darbo užmokestis buvo 1 918 eurų, o per metus jis išaugo 15,5 %.

Iki 2022 m. gruodžio 31 d. Bendrovė patyrė savo darbo jėgos struktūros pokyčių. Sumažėjo darbuotojų skaičius, kuris dabar siekia 38, o tai atspindi -24,0 % pokytį per metus. Be to, bendrovės vidutinis darbo užmokestis buvo 1 780 EUR, o jis sumažėjo 7,2 %.

Iki 2023 m. pabaigos, gruodžio 31 d., Bendrovė toliau plėtėsi. Darbuotojų skaičius dar labiau sumažėjo ir siekė 30, t. y. -21,1 proc. per metus. Be to, toliau mažėjo ir atlyginimai: vidutinis darbo užmokestis siekė 1 753 eurus, o metinis augimas - 1,5 %.

Per trejus metus Bendrovės darbuotojų skaičius nuolat mažėjo: iš pradžių 16 darbuotojų (nuo 50 iki 38), o vėliau dar 10 darbuotojų (nuo 38 iki 28). Tai, kad sumažėjo darbuotojų skaičius, rodo, jog Bendrovė galėjo atlikti didelį reorganizavimą arba per stebimą laikotarpį susidūrė su sunkumais išlaikydama savo darbuotojus.

Per šį laikotarpį vidutinis darbo užmokestis svyruoja: 2021 m. jis gerokai padidėjo, o per kitus dvejus metus sumažėjo. 2021 m. -15,5 proc. augimas gali reikšti, kad Bendrovė savo darbuotojams pritaikė didesnius atlyginimus, o vėliau pradėjo taikyti priemones, kad nuo 2022 m. sumažintų darbo užmokesčio sąskaitas, galbūt dėl rinkos aplinkybių ar strateginių tikslų.

Atsižvelgiant į šiuos pokyčius, atrodo, kad bendrovė turi spręsti kritines problemas, susijusias su jos darbo jėgos planavimu ir darbuotojų kompensavimu. Norint subalansuoti darbuotojų dydį ir ekonominio efektyvumo poreikį, gali prireikti strateginio požiūrio, o tai gali reikšti būsimus personalo koregavimus, mokymą ir plėtrą arba konkurencingesnį atlygio paketą, kad būtų išlaikyti gabumai.

Ši apžvalga rodo, kad įmonė patiria dinamiškų pokyčių tiek darbo jėgos, tiek darbuotojų atlyginimo požiūriu. Pagrindinis uždavinys - atidžiai stebėti darbuotojų skaičių ir vidutinį darbo užmokestį, kad būtų išlaikyta optimali darbo jėga ir geri ekonominiai rezultatai. Būtina greitai prisitaikyti prie bet kokių aplinkybių, nesvarbu, ar jos plečiasi, ar mažėja, ar išlaiko stabilią darbo jėgą.