Agmena, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Agmena DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. Bendrovė iš viso turėjo 10 darbuotojų, t. y. -9,1 proc. daugiau nei prieš metus. Tais metais vidutinis darbuotojų darbo užmokestis buvo 640 eurų, t. y. 8,7 proc. daugiau nei prieš metus.

Po metų, 2022 m., Bendrovės abiejų sričių rodikliai sumažėjo - darbuotojų skaičius sumažėjo iki 9, o tai rodo -10,0 % metinį augimą. Be to, vidutinis darbo užmokestis sumažėjo iki 620 eurų, todėl per metus padidėjo -3,1 proc.

Iki 2023 m. pabaigos darbuotojų skaičius toliau mažėjo, o liko tik 8 darbuotojai. Tai atitinka 11,1 proc. mažesnį metinį augimą. Tačiau Bendrovės atlyginimai gerokai padidėjo - vidutinis darbo užmokestis padidėjo iki 883 eurų, o tai lėmė įspūdingą 42,4 proc. metinį darbo užmokesčio augimą.

Remdamiesi šiais duomenimis, galime nustatyti bendrovės darbo jėgos ir finansinių investicijų modelius. Nors per stebimą laikotarpį sumažėjo darbuotojų skaičius, bendrovė įdėjo daug pastangų, kad galėtų sumokėti didesnius atlyginimus, t. y. e. , didesnė dalis darbo užmokesčio skiriama algoms mokėti. Taigi, nors darbo jėga mažėjo, atlyginimai sparčiai auga.

Tačiau tokios didėjančios išlaidos darbo užmokesčiui gali kelti galimą riziką bendrovės tvarumui, ypač tais atvejais, kai pramonės naujovės nepateisina didelio atlyginimų padidėjimo. Bendrovė turi išnagrinėti, ar šis darbo užmokesčio didėjimo modelis laikui bėgant yra tvarus ir atitinka strateginius tikslus.

Be to, labai svarbu, kad Bendrovė sutelktų dėmesį į nekontroliuojamo darbuotojų skaičiaus mažėjimo sustabdymą. Gali būti struktūrinių problemų, lemiančių nekintančią darbo jėgą arba išorės veiksnius, dėl kurių darbo ieškantys asmenys patiria nuosmukį. Įvertinus šias pagrindines priežastis, ar tai būtų vidaus veiklos veiksniai, ar rinkos sąlygos, ir įgyvendinus taisomąsias priemones, vėl būtų galima padidinti darbuotojų skaičių.

Galiausiai, Bendrovė turi žinoti apie galimus bendravimo sunkumus, kurie gali kilti dėl tokio darbuotojų sąstingio. Reikėtų parengti projektus, kurie skatintų darbuotojų pasitenkinimą ir lojalumą, puoselėjant aplinką, kurioje išlaikoma stabili darbo jėga. Taip pat būtų protinga stebėti duomenų saugojimo statistiką, palyginti su pramonės vidurkiais, ir atitinkamai formuoti strategijas.

Apibendrinant galima teigti, kad nors Bendrovė atlaikė dideles finansines investicijas į darbuotojų atlyginimus, svarbu atkreipti dėmesį į nuolatinį darbuotojų skaičiaus mažėjimą ir galimas problemas bei iššūkius, kuriuos tai gali kelti. Šių dvejopų aspektų sprendimas bus labai svarbus tolesniam Bendrovės augimui ir tvarumui.