DESĖ, IĮ darbuotojai ir atlyginimai

G. Kanaševičiaus DESĖ DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. Bendrovė turėjo 160 darbuotojų, t. y. 11,1 proc. mažiau nei praėjusiais metais. 2021 m. vidutinis darbuotojų atlyginimas buvo 1 155 EUR, t. y. per metus padidėjo 9,9 %.

Kitais metais, 2022 m., Bendrovės darbuotojų skaičius šiek tiek sumažėjo - iki 156 darbuotojų, t. y. per metus sumažėjo 2,5 %. Nepaisant šio sumažėjimo, vidutinis darbo užmokestis padidėjo 2,7 proc. iki 1 185 eurų.

Įspūdinga metamorfozė pastebima paskutiniaisiais 2023 m. Nors, palyginti su ankstesniais metais, darbuotojų skaičius vis dar šiek tiek sumažėjo - 1,9 %, iš viso buvo 159 darbuotojai. Kita vertus, 2023 m. vidutinis darbo užmokestis gerokai išaugo - 22,8 % ir siekė 1 456 eurus.

Per minėtą laikotarpį bendra Bendrovės darbo jėgos mažėjimo tendencija buvo bendra. Tačiau jų vidutinis bendrovės pelnas nuolat didėjo ir per metus padidėjo Europos valiuta (EUR).

Bendrovės darbuotojų kraštovaizdžio transformaciją lėmė, pirma, didelis 9,9 % vidutinio darbo užmokesčio padidėjimas 2021 m., po to nedidelis, bet stabilus 2,7 % padidėjimas 2022 m. ir, galiausiai, 22,8 % padidėjimas 2023 m., o tai rodo, kad per trejus metus nuolat didėjo darbuotojų atlyginimai.

Bendrovės metiniai statistiniai duomenys parodė, kad, nepaisant nuolatinio darbuotojų skaičiaus mažėjimo, apskritai buvo vykdomos didelės investicijos į darbuotojų atlyginimus. Tai akivaizdžiai atspindi tvirtą Bendrovės įsipareigojimą išlaikyti konkurencingus atlyginimų paketus, koreliuojančius su darbuotojų skaičiaus dinamika.

Apibendrinant galima teigti, kad nors atrodo, jog darbuotojų skaičius nuolat svyruoja, tačiau išaugusios vidutinės algos rodo, kad Bendrovė yra įsipareigojusi proporcingai pritraukti, išlaikyti ir atlyginti darbuotojams. Personalo grąžos tendencijas galima interpretuoti taip, kad Bendrovė teisingai numato būsimus rinkos tendencijų pokyčius ir šias žinias taiko, skirdama didelį dėmesį darbuotojų pasitenkinimui kompensacijomis.