Pakruojo arka, AB darbuotojai ir atlyginimai

Pakruojo arka DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. Bendrovė turėjo 73 darbuotojus, o darbuotojų skaičius, palyginti su praėjusiais metais, padidėjo 17,7 proc. 2021 m. vidutinis darbo užmokestis buvo 1 395 EUR, t. y. 28,6 % didesnis nei praėjusiais metais.

2022 m. Bendrovė toliau augo, tačiau lėčiau - tik 1,4 proc. daugiau darbuotojų. Vidutinis darbo užmokestis sumažėjo 12,5 % ir siekė 1 220 EUR. Šį vidutinio darbo užmokesčio sumažėjimą galėjo lemti keli veiksniai, pavyzdžiui, naujų darbuotojų samdymas su mažesniais atlyginimais arba didesnių atlyginimų siūlymas, dėl kurio kreipėsi mažiau žmonių.

2023 m. Bendrovės darbuotojų skaičius sumažėjo - 12,2 proc. mažiau nei 2022 m. Tačiau vidutinis darbo užmokestis išliko palyginti stabilus ir padidėjo 4,1 proc. Šis augimas gali reikšti, kad pasikeitė Bendrovės įdarbinimo praktika arba strateginiai darbuotojų veiklos prioritetai.

Apskritai 2021 m. Bendrovės darbuotojų skaičius ir vidutinis darbo užmokestis gerokai padidėjo, tačiau vėlesniais metais šios tendencijos svyravo arba net mažėjo. Kitais metais darbuotojų skaičius padidėjo mažiau, o vidutinis darbo užmokestis sumažėjo. Kitais metais Bendrovės darbuotojų skaičius sumažėjo, o vidutinis darbo užmokestis reikšmingai nepasikeitė.

Besikeičiančios darbo jėgos ir darbo užmokesčio tendencijos rodo, kad Bendrovei reikia koreguoti savo įdarbinimo praktiką ir kompensavimo strategijas, atsižvelgiant į rinkos poreikius ir darbo jėgos poreikius. Nesvarbu, ar tai būtų aukštos kokybės talentų pritraukimas su lanksčiais atlyginimais, ar stabili darbo aplinka su darbo saugumu, Bendrovė turi pritaikyti savo požiūrį, kad išliktų konkurencinga ir išlaikytų sveiką darbo jėgą. Atsižvelgdama į pokyčius, Bendrovė turėtų stebėti rinkos tendencijas ir iš naujo įvertinti savo strateginius prioritetus, kad išliktų lanksti ir prisitaikytų prie besikeičiančios darbo jėgos dinamikos.