Staniūnų lentpjūvė, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Staniūnų lentpjūvė DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. pabaigoje Bendrovė turėjo 22 darbuotojus, t. y. 12,0 proc. mažiau nei prieš metus. Šių darbuotojų vidutinis darbo užmokestis buvo 701 euras. 2022 m. darbuotojų skaičius dar labiau sumažėjo - iki 20, o tai reiškia, kad per metus sumažėjo 9,1 proc. Nepaisant šio sumažėjimo, vidutinis darbo užmokestis padidėjo iki 804 eurų, t. y. 14,8 proc. daugiau nei prieš metus. Žengiant į priekį iki 2023 m. pabaigos, tikimasi, kad Bendrovės darbo jėga gerokai sumažės - tik 5 darbuotojai, t. y. 75,0 proc. per metus. Numatomas vidutinis šios likusios darbo jėgos darbo užmokestis - 540 eurų, t. y. 32,9 proc. mažiau nei prieš metus.

Per pastaruosius trejus metus Bendrovės darbuotojų skaičius, darbo užmokestis ir bendra darbo jėgos dinamika smarkiai keitėsi. Kalbant apie darbuotojų skaičių, Bendrovės darbuotojų skaičius nuolat mažėjo - nuo 22 2021 m. iki 20 2022 m. ir 5 iki 2023 m. pabaigos. Tačiau sumažėjusį darbuotojų skaičių lydėjo reikšmingas vidutinio darbo užmokesčio augimas. Faktiškai 2021 m. vidutinis darbo užmokestis padidėjo 7,9 %, o 2022 m. - 14,8 %. 2022 m. Bendrovės darbo užmokesčio augimas buvo nepaprastas, kartu sumažėjo darbuotojų skaičius.

Tačiau kitais metais darbuotojų sumažėjo ir toliau, nes 2023 m. pabaigoje darbuotojų skaičius sumažėjo tik iki 5. Sumažėjęs darbuotojų skaičius buvo didelis, tačiau sumažėjimas galėjo turėti didelės įtakos vidutiniam darbo užmokesčio sumažėjimui. 2023 m. vidutinis darbo užmokestis per metus sumažėjo 32,9 %, nors ankstesniais metais jis labai išaugo. Kadangi Bendrovės darbo jėgos sudėtis sumažėjo, panašu, kad didelio darbo užmokesčio darbuotojai buvo išlaikyti, todėl 2023 m. pabaigoje buvo užimta mažiau žemo darbo užmokesčio postų.

Apibendrinant galima teigti, kad Bendrovės darbuotojų skaičius ir vidutinis darbo užmokestis mažėjo, o tai lėmė mažesnę darbo jėgą ir bendrą mažesnį vidutinį darbo užmokestį iki 2023 m. pabaigos. Tačiau svarbu paminėti, kad 2022 m. vidutinis darbo užmokesčio augimas gali būti svarbiausias, o tai rodo, kad pradinės investicijos į darbuotojus galėjo būti produktyvios, jei vėliau bendras darbuotojų skaičius būtų mažesnis. Atrodo, kad Bendrovės darbo jėgos struktūros pritaikymas orientuotas į strateginį valdymą ir sąnaudų optimizavimą, todėl sumažėjo didesnių atlyginimų darbuotojų skaičius.