Valmita, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Valmita DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovėje dirbo 8 darbuotojai, kurių metinis augimas siekė 0,0 %, o vidutinis darbo užmokestis - 682 EUR. Per tą patį laikotarpį vidutinis metinis darbo užmokestis išaugo 10,6 %. Iki 2022 m. gruodžio 31 d. darbuotojų skaičius išliko toks pat - 8, tačiau metinis augimo tempas išliko 0,0 %. Kartu su tuo padidėjo ir vidutinis 735 eurų darbo užmokestis, t. y. 7,7 proc. daugiau nei prieš metus.

Tačiau iki 2023 m. gruodžio 31 d. Bendrovės darbuotojų skaičius sumažėjo - 7 žmonės, o tai yra nepalankus metinis augimo tempas -12,5 %. Nepaisant sumažėjusios darbo jėgos, Bendrovės vidutinis darbo užmokestis gerokai išaugo - iki 1017 EUR, o jos metinis augimas buvo itin didelis - 38,5 %.

Per šiuos duomenis matyti, kad Bendrovė nuolat išlaikė stabilų darbuotojų skaičių, o paskutiniaisiais metais tik šiek tiek svyravo. Tačiau vidutinis darbo užmokestis kasmet nuolat didėjo, o tai rodo didelį augimą. Atsižvelgiant į dramatišką vidutinio darbo užmokesčio šuolį trečiaisiais metais, Bendrovė galėjo įgyvendinti naują kompensavimo strategiją arba reikalauti didesnės kvalifikacijos darbuotojų, o tai vėliau turėjo įtakos metiniams vidutinio darbo užmokesčio rodikliams.

Kadangi paskutiniaisiais metais bendras darbuotojų skaičius šiek tiek sumažėjo, gali būti, kad Bendrovė daugiausia dėmesio skyrė darbuotojų išlaikymo strategijoms ir atlyginimu grindžiamoms iniciatyvoms, kad išlaikytų talentų sudėtį. Tai gali reikšti, kad Bendrovė palankiai vertino nedidelį darbuotojų augimą ir kartu padidėjusią darbuotojų finansinę vertę. Padidėjęs darbo užmokestis leido bendrovei išlaikyti produktyvumą ir prisitaikyti prie sparčiai augančios pramonės šakos.

Taip pat tikėtina, kad spartaus vidutinio darbo užmokesčio rodikliai buvo susiję su aukščiausio lygio specialistų įdarbinimu, kurie dėl savo kompetencijos ir rinkos vertės gali turėti didesnių lūkesčių dėl atlyginimo. Laikui bėgant tai gali turėti įtakos darbuotojų ir darbo užmokesčio valdymo strategijoms, nes Bendrovė subalansuoja savo biudžetą ir atitinka savo strateginius tikslus. Ši tendencija sustiprina šiuolaikinę verslo aplinką, kurioje įmonės nuolat lyginamos ir konkuruoja dėl kvalifikuotų talentų rinkoje.

Apibendrinant galima daryti išvadą, kad Bendrovės vidutinis darbo užmokestis didėjo, o darbuotojų skaičius per trejus metus išliko stabilus. Ženklus vidutinio darbo užmokesčio padidėjimas paskutiniaisiais metais gali reikšti bendrovės kompensavimo strategijos pokyčius arba kvalifikuotų darbuotojų paklausos padidėjimą. Nors trečiaisiais metais darbuotojų skaičius šiek tiek sumažėjo, o tai gali reikšti, kad darbuotojai išliks ir bus apdovanoti. Suprasdama šias tendencijas, Bendrovė gali geriau planuoti savo personalo ir kompensavimo strategiją, kartu laikydamasi geriausios pramonės praktikos.