A. Daukinčio gamybinė-komercinė įmonė, IĮ darbuotojai ir atlyginimai

A. Daukinčio gamybinė-komercinė įmonė DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovė turėjo 7 darbuotojus, o jos metinis augimas, palyginti su praėjusiais metais, siekė 0,0 %. Vidutinis darbuotojų darbo užmokestis buvo 642 eurai, t. y. 5,5 proc. daugiau nei prieš metus. 2022 m. Bendrovės darbuotojų skaičius sumažėjo, o 2022 m. gruodžio 31 d. - 6 darbuotojai, t. y. per metus sumažėjo 14,3 %. Tačiau vidutinis darbo užmokestis padidėjo iki 841 EUR, o per metus padidėjo 30,9 %. Iki 2023 m. gruodžio 31 d. Bendrovės darbuotojų skaičius pastebimai išaugo - iki 7 darbuotojų, t. y. 16,7 proc. per metus. Per šį laikotarpį vidutinis darbo užmokestis šiek tiek sumažėjo - iki 837 eurų, o metinis augimas siekė -0,5 %.

Analizuodami Bendrovės darbuotojų ir atlyginimų tendencijas 2021-2023 m., pastebimi tam tikri ryškūs svyravimai. 2021 m. Bendrovės darbuotojų skaičius šiek tiek padidėjo, o vidutinis darbo užmokestis gerokai padidėjo. Tai galima paaiškinti įvairiais veiksniais, pavyzdžiui, klestinčia ekonomika, padidėjusia konkurencija tarp įmonių ir žmogiškųjų išteklių strategijų, pavyzdžiui, darbuotojų mokymo ir tobulinimo programų, gerinimu, o tai savo ruožtu padidino jų produktyvumą ir uždirbo daugiau darbo užmokesčio, didėjimu.

Iki 2022 m., o Bendrovės darbuotojų skaičius sumažėjo, tačiau gerokai padidėjo. Šis darbuotojų sumažėjimas gali būti susijęs su įvairiais veiksniais, pavyzdžiui, pažangių technologijų diegimu, dėl kurio buvo automatizuotas ir sumažėjo rankinio darbo poreikis. Nepaisant to, išlaikytų darbuotojų darbo užmokesčio augimas gali būti padidėjusio produktyvumo, efektyvumo tikslų pasiekimo ir paaukštinimų, kurie buvo pasiekti padidinus atlyginimus, rezultatas.

Galiausiai, 2023 m. Bendrovės darbuotojų skaičius vėl padidėjo, o vidutinis darbo užmokestis šiek tiek sumažėjo. Tai gali būti strateginis Bendrovės žingsnis, kad būtų pakoreguotas žmogaus darbo ir kapitalo investicijų balansas, atsižvelgiant į veiklos ekonominį efektyvumą ilguoju laikotarpiu. Nors ir nedidelis vidutinio darbo užmokesčio sumažėjimas, jis taip pat gali reikšti subalansuotą darbo užmokesčio struktūrą po darbuotojų vaidmenų ir įsipareigojimų pokyčių arba atlyginimų intervalų koregavimą, kad būtų išlaikytas konkurencingumas rinkoje.

Apibendrinant galima daryti išvadą, kad per pastaruosius metus Bendrovė patyrė įvairių darbuotojų skaičiaus ir vidutinio darbo užmokesčio pokyčių, kurie daugiausia buvo susiję su strateginių sprendimų priėmimu, verslo poreikių pokyčiais, technologiniu priėmimu ir nuolatine misija siekiant optimalių žmogiškųjų išteklių ir veiklos valdymo.