Doleta, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Doleta DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Pastaraisiais metais bendrovė patyrė reikšmingų pokyčių savo darbo jėgos ir darbo užmokesčio struktūroje. Remiantis turimais duomenimis, 2021 m. bendrovės darbuotojų skaičius gerokai išaugo - palyginti su praėjusiais metais, jis padidėjo 20,7 proc. Iki 2021 m. pabaigos bendrovėje iš viso dirbo 146 darbuotojai. Tačiau kitais metais šis rodiklis sumažėjo 19,9 % ir pasiekė 117 darbuotojų. Ši tendencija išliko ir 2023 m. - ji dar 7,7 proc. sumažėjo iki 108 darbuotojų.

Atidžiai išnagrinėję vidutinį darbo užmokestį, matome, kad šiuo laikotarpiu jis akivaizdžiai sumažėjo. 2021 m. vidutinis darbo užmokestis siekė 1302 EUR, tačiau 2022 m. jis sumažėjo -42,7 proc. iki vidutiniškai 1496 EUR. Vėliau, 2023 m., bendrovės pajamos šiek tiek sumažėjo -2,7 proc., todėl vidutinis darbo užmokestis sumažėjo iki 1455 EUR.

Šių tendencijų skirtumai yra intriguojantis pastebėjimas. Viena vertus, labai sumažėjo darbuotojų skaičius, o, kita vertus, vidutinis darbo užmokestis buvo nevienareikšmis. Pirma, 2021 ir 2022 m. darbuotojų skaičiaus sumažėjimas sutapo su gana tuo pat metu, nors ir labiau padidėjusiu vidutinio darbo užmokesčio mažėjimu, o tai rodo, kad darbo užmokesčio sumažėjimas gali būti platesnių sąnaudų mažinimo priemonių dalis sudėtingu bendrovės laikotarpiu.

Tačiau 2023 m. rezultatai buvo priešingi; po nedidelio darbuotojų sumažėjimo vėl padidėjo atlyginimai. Tai gali reikšti ketinimą išlaikyti nuoseklesnį darbo užmokesčio lygį, nepaisant darbuotojų skaičiaus sumažėjimo, galbūt kaip priemonę išlaikyti darbuotojus arba parodyti įsipareigojimą darbuotojams, kurie lieka šioje besikeičiančioje aplinkoje.

Apibendrinant galima teigti, kad per pastaruosius trejus metus Bendrovės darbuotojų skaičius ir vidutinis darbo užmokestis svyravo. Iš pradžių 2021 m. darbo jėga augo ir vėlesniais metais mažėjo, o jos vidutinis darbo užmokestis mažėjo, tačiau 2023 m. šiek tiek pagerėjo. Tai rodo, kad, atsižvelgiant į besikeičiančias aplinkybes, galima strategiškai sutelkti dėmesį į sąnaudas ir darbuotojų išlaikymą.