A. KARALIUS IR KO, UAB (170799736) įmonės darbuotojai ir atlyginimai

A. KARALIUS IR KO DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. gruodžio mėn. Bendrovė turėjo 10 darbuotojų, kurių vidutinis darbo užmokestis siekė 864 EUR, t. y. 6,5 proc. daugiau nei prieš metus. Iki 2022 m. gruodžio mėn. Bendrovės darbuotojų skaičius padidėjo 10 proc. ir siekė 11 darbuotojų. Vidutinis darbo užmokestis padidėjo iki 936 EUR, t. y. 8,3 proc. per metus. Tačiau iki 2023 m. gruodžio mėn. darbuotojų skaičius šiek tiek sumažėjo - iki 10 darbuotojų dėl -9,1 proc. metinio augimo. Nepaisant šio sumažėjimo, vidutinis darbo užmokestis gerokai padidėjo ir siekė 1080 EUR, t. y. 15,4 % daugiau nei prieš metus.

Šiuo laikotarpiu Bendrovės bendros užimtumo ir darbo užmokesčio tendencijos šiek tiek svyravo. Pirmaisiais metais buvo pasiektas stabilus užimtumo rodiklis ir pastebimai padidėjo darbo užmokestis. Antraisiais metais darbuotojų skaičius augo, o kartu augo ir solidus darbo užmokesčio augimas. Tačiau 2023 m. užimtumo rodiklis šiek tiek sumažėjo, o tai lėmė gerokai padidėję atlyginimai.

Šios tendencijos rodo, kad įmonė išlaiko savo darbuotojų skaičių ir nuolat didina darbuotojų kompensavimą. Nors darbuotojų skaičius svyravo, didėjantis darbuotojų darbo užmokesčio trajektorija yra aiškus ženklas, rodantis teigiamą bendrovės veiklos kryptį. Kalbant apie būsimą darbuotojų plėtrą, Bendrovė turi įvertinti išteklių pridėjimo naudą, palyginti su galimomis išlaidomis, ir įvertinti naujų darbuotojų lūkesčius dėl atlyginimų.

Didėjantis vidutinis darbo užmokestis gali reikšti didėjančią konkurenciją rinkoje arba įsipareigojimą apdovanoti darbuotojų pastangas ir įgūdžius. Kadangi bendrovė siekia išlaikyti ir pritraukti kvalifikuotą personalą, ji turėtų atsižvelgti į poreikį išlaikyti konkurencingą darbo užmokestį savo pramonės šakoje. Norint suprasti, kokia yra Bendrovės padėtis, palyginti su konkurentais, bus labai svarbu atlikti rinkos tyrimus ir nustatyti pramonės lyginamuosius rodiklius. Jos turėtų siekti pusiausvyros tarp konkurencinės kompensacijos teikimo ir bendrų sąnaudų valdymo. Taip pat yra galimas poreikis planuoti paveldėjimą dėl labiau patyrusios ir labiau apmokamos darbo jėgos.

Apibendrinant galima teigti, kad per šį trejų metų laikotarpį Bendrovės darbuotojų atlyginimai gerokai padidėjo. Kadangi darbuotojų skaičius siekia maždaug panašių tikslų, norint išlaikyti gerą pusiausvyrą tarp darbuotojų augimo ir darbo užmokesčio didėjimo, būtina atidžiai stebėti rinkos tendencijas ir sąnaudų valdymo poreikį.