Rokiškio socialinės paramos centras, BĮ darbuotojai ir atlyginimai

Rokiškio socialinės paramos centras DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovė turėjo 115 darbuotojų komandą, kuri per metus išaugo 6,5 %. Per šį laikotarpį vidutinis darbo užmokestis buvo 1695 EUR, o tai reiškia, kad per metus jis gerokai išaugo - 46,7 %. Persikėlus į 2022 m. gruodžio 31 d., bendrovės darbuotojų skaičius šiek tiek sumažėjo - iki 108. Tačiau per metus per šį laikotarpį darbuotojų skaičius išaugo -6,1 %. Priešingai nei 2021 m., vidutinis darbo užmokestis sumažėjo iki 1347 eurų, o tai reiškia neigiamą 20,5 proc. metinį augimą.

Vertinant 2023 m. gruodžio 31 d. duomenis, matyti, kad įmonės darbuotojų skaičius labai sumažėjo - iki 107, o per metus padidėjo -0,9 %. Kartu su šiuo darbuotojų skaičiaus sumažėjimu dar kartą per metus sumažėjo ir vidutinis darbo užmokestis - iki 1299 eurų, o vidutinis darbo užmokestis padidėjo -3,6 %.

Analizuojant šią informaciją, akivaizdu, kad per šiuos tris duomenų taškus įvyko reikšmingų darbuotojų skaičiaus ir vidutinio darbo užmokesčio pokyčių. Pirmaisiais, 2021 m., tiek darbuotojų skaičius, tiek vidutinis darbo užmokestis gerokai padidėjo. Tačiau iki 2023 m. darbo jėgos augimas ne tik sustojo, bet ir šiek tiek sumažėjo. Panašiai ir vidutinis darbo užmokestis, kuris 2021 m. padidėjo, kitais metais sumažėjo, o 2023 m. toliau mažėjo. Stebint šiuos modelius, galima teigti, kad ateityje bendrovė gali susidurti su sudėtingomis žmogiškųjų išteklių tendencijomis, pavyzdžiui, darbuotojų pasitenkinimu ir išlaikymu, nes gali sumažėti atlyginimai ir galbūt sumažės darbuotojų skaičius.

Tačiau šių tendencijų priežastys turimuose duomenyse gali būti daugialypės ir jas reikia išsamiau išanalizuoti, kad būtų galima nustatyti aiškias priežastis. Nepaisant to, per šį laikotarpį pastebėtos tendencijos yra atspirties taškas, leidžiantis suprasti galimą bendrovės trajektoriją. Būsima tendencijų analizė ir aiškinimas turėtų apimti išorės veiksnius, tokius kaip ekonominės sąlygos ir konkurencija rinkoje, kad būtų galima geriau suprasti pagrindines priežastis, dėl kurių skiriasi darbuotojų skaičius ir atlyginimai pagal šiuos tris pavyzdžius.

Apibendrinant galima daryti išvadą, kad pateikti duomenys suteikia galimybę nedrąsiai susipažinti su Bendrovės darbuotojų ir atlyginimų tendencijomis 2021, 2022 ir 2023 m. Kadangi darbuotojų skaičiai dažniausiai mažėja, o atlyginimų vidurkiai mažėja, tai rodo bendrovės dinamikos pokyčius. Nors galimi šių pokyčių paaiškinimai yra už šių duomenų ribų, būtų labai svarbu išnagrinėti išorės veiksnius, kad būtų galima visapusiškai įvertinti padėtį. Tolesnė analizė, apimanti daugiau nei šiuos duomenis, leistų visapusiškai suprasti Bendrovės žmogiškųjų išteklių modelius ir tendencijas.