Žemaičių krašto etnokultūros centras, BĮ (Reorganizuojamas) darbuotojai ir atlyginimai

Žemaičių krašto etnokultūros centras DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. Bendrovė iš viso turėjo 10 darbuotojų, o jos darbuotojų skaičius per metus išaugo 66,7 proc. Tuo metu jos darbuotojų vidutinis darbo užmokestis buvo 1415 eurų, t. y. per metus sumažėjo 2,6 %. Iki 2022 m. gruodžio mėn. Bendrovė sumažino savo darbuotojų skaičių iki 6 darbuotojų, todėl darbuotojų skaičius per metus sumažėjo 40,0 %. Be to, vidutinis darbo užmokestis dar labiau sumažėjo - iki 1301 EUR, o per metus jis sumažėjo 8,0 %.

Tačiau iki 2023 m. gruodžio mėn. Bendrovės darbo jėga šiek tiek stabilizavosi - 6 darbuotojai, o tai reiškia, kad per metus nepasikeitė. Nepaisant nuolatinių darbuotojų skaičių, pagerėjo vidutinis darbo užmokestis, nes per tą laiką jis išaugo iki 1576 eurų, t. y. per metus gerokai padidėjo - 21,1 %.

Duomenys atskleidžia keletą bendrovės tendencijų. Pirma, 2021 m. reikšmingas metinis darbuotojų padidėjimas nebuvo išlaikytas, nes kitais metais darbuotojų skaičius nuolat mažėjo. Tai gali reikšti, kad iš pradžių samdoma, o po to - konsolidacijos arba darbo jėgos poreikių pertvarkos laikotarpis.

Sumažėjęs darbuotojų skaičius taip pat sutapo su vidutinio darbo užmokesčio sumažėjimu per dvejus metus. 2021 m. šiek tiek sumažėjo atlyginimai, o kitais metais - dar labiau. Tai gali reikšti, kad šiuo laikotarpiu darbuotojams siūlomos kompensacijos ir išmokos gali būti peržiūrėtos arba sumažintos.

Tačiau galutinis 2023 m. duomenų taškas rodo stabilią darbo jėgą ir ryškų vidutinio darbo užmokesčio padidėjimą. Tai gali reikšti, kad Bendrovė atlieka būtinus koregavimus, todėl darbuotojų skaičius yra labiau optimizuotas, o darbuotojų darbo užmokesčio struktūra yra palankesnė. Tai gali reikšti, kad vadovybė iš naujo įvertina darbuotojų sąlygas ir stengiasi išlaikyti konkurencingus rinkos atlyginimus. Apskritai, Bendrovės darbuotojų augimo tempas buvo didelis, o po to sumažėjo, o šiuo laikotarpiu atlyginimai buvo nevienareikšmiai. Ypač 2023 m. rodo, kad Bendrovė stengiasi valdyti savo darbo jėgą ir atlyginimus, o tai, tikėkimės, sudarys sąlygas stabilumui ir galimam augimui ateityje.