A. Karvelio terapijos-fitoterapijos įmonė, IĮ darbuotojai ir atlyginimai

A. Karvelio terapijos-fitoterapijos įmonė DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. Bendrovėje dirbo 8 žmonės, kurių vidutinis darbo užmokestis siekė 557 EUR, t. y. -0,2 % metinis vidutinio darbo užmokesčio augimas. 2022 m. Bendrovės darbuotojų skaičius per metus išaugo 12,5 proc. ir dabar dirba 9 žmonės. Šį padidėjimą lydėjo 15,5 proc. metinis vidutinio darbo užmokesčio padidėjimas, t. y. 2022 m. vidutinis darbo užmokestis buvo 643 EUR. Tačiau 2023 m. dirbančių žmonių skaičius sumažėjo 11,1 proc. per metus ir dabar turi 8 darbuotojus. Tuo pat metu vidutinis darbo užmokestis per metus padidėjo 16,8 % ir dabar siekia 752 EUR.

2021-2023 m. Bendrovės darbo jėga rodė didelio nepastovumo požymius. 2021 ir 2023 m. darbuotojų skaičius išliko nepakitęs, o augimo neužfiksuota. Priešingai, 2022 m. ji gerokai padidėjo, o tai, kartu su padidėjusiu vidutiniu atlyginimu, rodo didėjantį įdarbinimo proceso intensyvumą ir galimą veiklos plėtrą arba reikšmingus verslo strategijos pokyčius.

Tačiau 2023 m., nors vidutinis darbo užmokestis gerokai padidėjo, darbuotojų skaičius sumažėjo. Tai gali būti susiję su sumažėjusia bendrovės paslaugų ar produktų paklausa, dėl kurios pasikeitė personalas, todėl jie gali būti perdislokuoti, kad geriau susidorotų su dabartine verslo aplinka.

Vertinant darbuotojų atlyginimų tendencijų pokyčius, pastebimas akivaizdus atlyginimų didėjimas, net ir darbuotojų stabilumo laikotarpiais, kaip parodyta 2021 ir 2023 m. Tai rodo, kad bendrovė sąmoningai nusprendžia prisitaikyti prie nuolat besikeičiančių darbo rinkų didindama kompensavimo paketus, kad pritrauktų ir išlaikytų talentus. Tai taip pat sutampa su gerėjančia finansine padėtimi, kurią gali lemti didesnės pajamos, pelningesnė veikla arba sėkmingos sąnaudų mažinimo priemonės.

Apibendrinant galima daryti išvadą, kad iš pateiktų duomenų matyti, jog per trejus metus Bendrovės užimtumo dydis ir darbo užmokestis svyravo. Jei šios tendencijos išliks, Bendrovė gali ir toliau siekti didinti darbuotojų skaičių, kartu išlaikydama strateginį darbo užmokesčio didinimą, kad jis būtų patrauklus potencialiems ieškantiems darbo asmenims. Tačiau periodiniai darbuotojų skaičiaus svyravimai kartais gali rodyti daugelį pagrindinių veiksnių, lemiančių darbo jėgos dinamiką, todėl norint susidoroti su tokiais pokyčiais, reikia nuolat stebėti ir analizuoti strateginius veiksmus.