RESTERA, UAB darbuotojai ir atlyginimai

RESTERA DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. Bendrovėje dirbo 12 darbuotojų, o vidutinis darbo užmokestis vienam darbuotojui buvo 722 EUR. Palyginti su praėjusiais metais, bendrovės vidutinis darbo užmokestis per metus padidėjo 39,9 %. Todėl bendra įmonės darbo užmokesčio suma taip pat padidėjo dėl gerokai padidėjusių atlyginimų.

Kitais metais darbuotojų skaičius išaugo iki 14, o tai reiškia, kad per metus jis padidėjo 16,7 %. Tuo tarpu vidutinis darbo užmokestis, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo 4,9 %, todėl vidutinis darbo užmokestis sumažėjo iki 687 EUR, tačiau, atsižvelgiant į tai, kad per tą patį laikotarpį padidėjo ir darbuotojų skaičius, bendra darbo užmokesčio suma vis tiek padidėjo.

2023 m. darbuotojų skaičius vėl sumažėjo iki 12, tačiau šį kartą jis per metus sumažėjo 14,3 %. Įdomu tai, kad vidutinis darbo užmokestis išaugo iki 879 eurų, t. y. 28 proc. daugiau nei prieš metus. Nepaisant to, kad 2023 m. sumažėjo darbuotojų skaičius, bendra darbo užmokesčio suma padidėjo, nes vidutinis darbo užmokestis gerokai padidėjo.

Apskritai, 2021 ir 2023 m. Bendrovės vidutinis darbo užmokestis gerokai padidėjo - atitinkamai 39,9 % ir 28 %. Tačiau 2022 m. vidutinis darbo užmokestis sumažėjo 4,9 %, o tai sutapo su darbuotojų skaičiaus padidėjimu. Šis duomenų sudėtingumas leidžia pasiekti prieštaringus rezultatus, kuriuos reikia suderinti, kad būtų galima susidaryti visapusišką vaizdą apie bendrą darbo jėgą ir darbo užmokesčio dinamiką. Prie šių tendencijų galėjo prisidėti tokie veiksniai kaip didelio darbo užmokesčio pozicijų samdymas, išėjimas arba atrijimas į žemo darbo užmokesčio pozicijas arba visos darbo jėgos atlyginimų padidėjimas. Norint visapusiškai suprasti tendenciją ir jos poveikį, būtų svarbu išanalizuoti šių pokyčių priežastis ir palyginti su bendromis pramonės tendencijomis.

Darbuotojų skaičiaus ir vidutinio darbo užmokesčio svyravimai rodo, kad Bendrovės darbo jėga ir kompensavimo strategija keitėsi. Šie pokyčiai gali kilti dėl įvairių organizacinio planavimo, strateginių pokyčių ir ekonominių ar su pramone susijusių aplinkybių. Norint interpretuoti šiuos pokyčius ir įvertinti bendrą įmonės būklę, palyginti su jos konkurencine aplinka, reikia tolesnės analizės. Taip pat reikėtų atsižvelgti į konkrečias bendrovės strategijas, išorės verslo aplinką ir augimo ateityje planus, kad būtų galima geriau suprasti šias darbo užmokesčio ir įdarbinimo tendencijas.