Elektrėnų savivaldybės sveikatos centras, VšĮ darbuotojai ir atlyginimai

Elektrėnų savivaldybės sveikatos centras DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Pateiktuose duomenyse pateikiama informacija apie Bendrovės darbuotojų skaičių ir vidutinį darbo užmokestį trejus metus iš eilės: 2021, 2022 ir 2023 m. Šiuo laikotarpiu Bendrovė patyrė didelių darbuotojų ir darbuotojų atlyginimų pokyčių.

2021 m. Bendrovėje dirbo 60 darbuotojų, t. y. 7,1 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Ši tendencija gali reikšti, kad Bendrovė patyrė didelį augimą. 2021 m. vidutinis darbo užmokestis vienam darbuotojui buvo 1 887 EUR, o metinis vidutinio darbo užmokesčio augimas - 15,3 %. Padidėjusio darbuotojų skaičiaus ir gerokai padidėjusio vidutinio darbo užmokesčio derinys gali reikšti, kad 2021 m. Bendrovė siekė įdarbinti ir išlaikyti aukštesnės kvalifikacijos darbo jėgą.

Kitais, 2022 m., Bendrovė dar vieną darbuotoją padidino iki 61. Tai reiškia, kad per metus jis padidėjo tik 1,7 %. Šį augimo tempo sumažėjimą gali lemti tokie veiksniai kaip pokytis darbo rinkoje, sumažėjęs įdarbinimo poreikis arba padidėjęs sunkumas ieškant kvalifikuotų kandidatų į darbo vietas. 2022 m. vidutinis vieno darbuotojo darbo užmokestis padidėjo iki 1 907 EUR, t. y. gerokai mažiau nei prieš metus padidėjo tik 1,1 %. Toks lėtesnis 2022 m. pajamų augimas gali reikšti, kad Bendrovės įdarbinimo strategijoje daugiau dėmesio skiriama įvairių talentų paieškai, o ne vien tik aukštos kvalifikacijos ar labai apmokamų darbuotojų paieškai.

2023 m. Bendrovės darbuotojų skaičius netikėtai sumažėjo iki 57, t. y. 6,6 %, palyginti su praėjusiais metais. Šis reikšmingas darbuotojų sumažėjimas gali reikšti, kad Bendrovė daugiau dėmesio skiria optimizavimui ir efektyvumui arba galbūt patyrė sunkumų dėl išorinių ekonominių veiksnių ar pramonės pokyčių. 2023 m. vidutinis vieno darbuotojo darbo užmokestis išaugo iki 2 091 EUR, t. y. per metus padidėjo 9,6 %. Šis atlyginimų augimas gali reikšti, kad, kaip dalis bendrovės strategijos, vėl bus sutelktas dėmesys į apdovanojimą ir geriausių talentų išsaugojimą.

Apibendrinant galima daryti išvadą, kad per pastaruosius kelerius metus Bendrovė patyrė reikšmingų darbuotojų skaičiaus ir vidutinio darbo užmokesčio pokyčių. 2021 m. darbo jėga gerokai išaugo, o 2022 m. sulėtėjo, o 2023 m. netikėtai sumažėjo. Šiuo laikotarpiu vidutinis darbo užmokestis labai išaugo, o tai rodo, kad Bendrovė yra įsipareigojusi savo darbuotojams užtikrinti konkurencingą kompensaciją. Tiek personalo, tiek atlyginimų tendencijos rodo, kad Bendrovės darbo jėgos strategijos prioritetai kinta.