I. Karnilienės, IĮ darbuotojai ir atlyginimai

I. Karnilienės DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovėje dirbo 7 žmonės, kurie, palyginti su praėjusiais metais, išaugo 40,0 %. Šių darbuotojų vidutinis darbo užmokestis buvo 396 eurai, t. y. 34,8 % mažesnis nei praėjusiais metais. Iki 2022 m. gruodžio 31 d. Bendrovė gali pasigirti 8 asmenų darbo jėga, kurios darbo jėgos augimo tempas sumažėjo, nes ji padidėjo tik 14,3 %. Šiais metais vidutinis darbuotojų darbo užmokestis taip pat sumažėjo, tačiau lėčiau -26,6 %, palyginti su praėjusiais metais.

Iki 2023 m. gruodžio 31 d. darbuotojų skaičius tapo pastovus - 7, tačiau per metus jie augo neigiamai -12,5 %. Tačiau gerokai padidėjo vidutinis darbo užmokestis - palyginti su praėjusiais metais, jis padidėjo 73,6 %. Šis vinikas rodo, kad per trejus metus gerokai padidėjo darbuotojų atlyginimai.

Analizuojant duomenis matyti, kad 2021 ir 2022 m. Bendrovės darbuotojų vidutinis darbo užmokestis sumažėjo, tačiau vėlesniais metais (2023 m.) vidutinis darbo užmokestis pastebimai pagerėjo, galbūt dėl įvairios vidaus politikos, susijusios su užimtumo išmokomis ir atlyginimais.

Duomenys taip pat rodo, kad, nepaisant to, jog 2021 m. pastebimas didelis darbuotojų skaičiaus augimas, Bendrovės darbuotojų skaičiaus augimas per kitus dvejus metus tapo ne toks dinamiškas.

Apskritai galima daryti išvadą, kad nors darbuotojų skaičius didėjo, tačiau kiekvienais metais sulėtėjo, vidutinis šių darbuotojų darbo užmokestis per pirmuosius dvejus metus svyravo ir 2023 m. gerokai padidėjo. Iš dalies tai reiškia, kad darbuotojų darbo užmokesčio dinamika skatina įmonės plėtrą ir gali keistis, nes darbo jėga toliau plečiasi arba sudaro sutartis.