Ukmergės statyba, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Ukmergės statyba DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Pateiktuose duomenyse galime pastebėti Bendrovės tendencijas, susijusias su darbuotojų skaičiumi ir vidutine alga per pastaruosius dvejus metus - nuo 2021 m. gruodžio iki 2023 m. gruodžio.

2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovė iš viso turėjo 63 darbuotojus. Tačiau per metus darbuotojų skaičius sumažėjo 16 %. Tai gali reikšti, kad sumažėjo arba padidėjo darbuotojų skaičius.

Kalbant apie darbuotojų atlyginimus, 2021 m. Bendrovės darbuotojų vidutinis darbo užmokestis buvo 1408 EUR. Palyginti su praėjusiais metais, vidutinis darbo užmokestis padidėjo 24,7 %. Šį augimą gali lemti keli veiksniai, pavyzdžiui, didėjančios gyvenimo išlaidos, infliacija arba konkurencinga jų pramonės šakos darbo rinka.

Persikėlus į 2022 m. gruodžio 31 d., Bendrovės darbuotojų skaičius dar labiau sumažėjo - iki 57. Tai reiškia, kad, palyginti su praėjusiais metais, jis sumažėjo 9,5 %. Šis darbuotojų skaičiaus sumažėjimas gali būti susijęs su įvairiais veiksniais, pavyzdžiui, organizacijos restruktūrizavimu, nuosmukiu arba bendro verslo klimato pokyčiais.

Be to, 2022 m. vidutinis darbo užmokestis buvo 1220 EUR, t. y. 13,4 % mažesnis nei praėjusiais metais. Šis sumažėjimas gali reikšti, kad sumažės bendra kompensacija arba pasikeis įmonės įdarbinimo strategija.

Galiausiai, iš 2023 m. gruodžio 31 d. pateiktos informacijos matyti, kad darbuotojų skaičius dar labiau sumažėjo - iki 43, t. y. 24,6 %, palyginti su praėjusiais metais. Sumažėjęs bendras darbuotojų skaičius gali reikšti, kad dėl besikeičiančių rinkos sąlygų ir toliau stengiamasi racionalizuoti veiklą ar koregavimus.

Kalbant apie darbuotojų atlyginimus, 2023 m. vidutinis darbo užmokestis buvo 1359 EUR, t. y. 11,5 % didesnis nei 2022 m. Šį padidėjimą galėjo lemti įvairūs veiksniai, pavyzdžiui, profesiniai pokyčiai, geresni verslo rezultatai arba palanki verslo aplinka.

Nors iš pateiktų duomenų matyti, kad darbuotojų skaičius ir atlyginimai svyruoja, nustatant konkrečias šių pokyčių priežastis ir pagrindines aplinkybes reikėtų papildomos informacijos ir analizės. Apibendrinant galima teigti, kad analizuojamu laikotarpiu sumažėjo darbuotojų skaičius ir svyravo vidutiniai atlyginimai.