Iloro, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Iloro DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. pabaigoje Bendrovė turėjo 16 darbuotojų, jos vidutinis darbo užmokestis siekė 546 EUR, o neigiamas metinis pajamų augimas -7,8 %. Iki 2022 m. pabaigos darbuotojų skaičius sumažėjo iki 15, t. y. per metus sumažėjo 6,3 %. Priešingai nei skaičiuojant pagal darbuotojų skaičių, vidutinis darbo užmokestis gerokai padidėjo ir siekė 708 EUR, o per metus padidėjo 29,8 %. Artėjant 2023 m. pabaigai, Bendrovės darbuotojų skaičius padidėjo iki 17, o teigiama tendencija - iki 805 EUR. 13,7 proc. metinis augimas reiškia, kad darbuotojų skaičius, palyginti su praėjusiais metais, padidėjo 13,3 proc.

Nagrinėdami šias tendencijas matome, kad nors 2021-2022 m. sumažėjo bendras darbuotojų skaičius, 2023 m. bendrovė toliau augo ir sudarė 3 darbuotojus. Tačiau būtina pripažinti, kad darbuotojų sumažėjimas 2022 m. nebūtinai reiškia, kad įmonės būklė pablogėjo arba sumažėjo jos dėmesys augimui. Vienas iš galimų aiškinimų galėtų būti toks: įmonė gali pertvarkyti arba racionalizuoti tam tikrus savo darbo jėgos skyrius.

Kita vertus, tai, kad kiekvienais metais gerokai padidėjo vidutiniai atlyginimai, rodo, kad įmonės finansinė būklė gerėja, o jos darbuotojai sugeba mokėti didesnius atlyginimus. Konkrečiai, 2021-2022 m. 29,8 proc. padidėjęs vidutinis darbo užmokestis ir 13,7 proc. padidėjęs 2023 m. gali reikšti, kad bendrovė sąmoningai ketina padidinti darbuotojų atlyginimus, kurie greičiausiai susiję su padidėjusiu bendrovės pelnu arba sumažėjusiomis veiklos išlaidomis.

Apibendrinant galima teigti, kad bendrovės darbuotojų skaičius svyravo, tačiau per trejus metus gerokai padidėjo vidutinis darbo užmokestis. Nors svarbu atsižvelgti į papildomus veiksnius ir tendencijas, kad būtų galima suprasti pokyčių priežastis, šie duomenys rodo, kad įmonė gali pasiūlyti darbuotojams didesnį atlyginimą.