Lietuvos Respublikos Vyriausioji rinkimų komisija, BĮ (188607150) įmonės darbuotojai ir atlyginimai

Lietuvos Respublikos Vyriausioji rinkimų komisija DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. pabaigoje Bendrovė turėjo 45 darbuotojus, t. y. 15,1 proc. mažiau nei praėjusiais metais. Šiuo laikotarpiu vidutinis darbuotojų darbo užmokestis buvo 3656 EUR, t. y. gerokai padidėjo - 588,9 %.

Iki 2022 m. pabaigos Bendrovės darbuotojų skaičius gerokai išaugo - iki 60 darbuotojų, t. y. 33,3 proc. Tačiau šiais metais vidutinis darbo užmokestis sumažėjo 33,0 %, todėl jis buvo mažiau patrauklus, palyginti su atlygiu.

2023 m. Bendrovė turėjo 53 darbuotojus, t. y. 11,7 proc. mažiau nei praėjusiais metais. Nepaisant to, vidutinis darbo užmokestis pastebimai išaugo - 87,3 proc.

Vertinant šiuos duomenis, matyti, kad per pastaruosius kelerius metus Bendrovės darbuotojų skaičius ir vidutinis darbo užmokestis svyravo. 2021 m. sumažėjo darbuotojų skaičius, o 2023 m. vėl sumažėjo. Tačiau Bendrovei pavyko išlaikyti aukštą vidutinį darbo užmokestį, o 2021 ir 2023 m., palyginti su ankstesniais metais, jis gerokai išaugo.

Didelį vidutinio darbo užmokesčio padidėjimą 2021 m. gali lemti tokie veiksniai kaip papildoma konkurencija rinkoje ir didėjanti kvalifikuotos darbo jėgos paklausa. Toks atlyginimų padidėjimas taip pat gali būti darbuotojų motyvacijos įrankis ir naujų talentų, norinčių prisijungti prie įmonės, traukos veiksnys. Priešingai, 2022 m. sumažėjusį vidutinį darbo užmokestį galima paaiškinti įvairiais vidaus veiksniais, pavyzdžiui, įmonės restruktūrizavimu, arba išoriniais veiksniais, pavyzdžiui, ekonominėmis sąlygomis, dėl kurių galėjo sumažėti bendros darbo užmokesčio sąnaudos.

Darbuotojų skaičiaus svyravimai gali atspindėti įvairius veiksnius. Tai gali reikšti, kad įmonės strategija kinta, nes samdo ir atleidžia darbuotojus, arba tai gali lemti įmonei nepriklausantys veiksniai, pavyzdžiui, pramonės ar ekonominės aplinkos pokyčiai.

Apibendrinant galima daryti išvadą, kad per pastaruosius trejus metus Bendrovės darbuotojų skaičius ir atlyginimai labai pasikeitė. Nepaisant svyravimų, 2021 m. ir 2023 m. vidutinio darbo užmokesčio tendencija rodo perspektyvų augimą. Tačiau išlaikyti pusiausvyrą tarp darbuotojų skaičiaus ir darbo užmokesčio gali turėti lemiamą įtaką darbuotojų pasitenkinimui ir bendriems Bendrovės veiklos rezultatams.