Lietuvos standartizacijos departamentas, BĮ darbuotojai ir atlyginimai

Lietuvos standartizacijos departamentas DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovė turėjo 33 darbuotojus, t. y. per metus padidėjo 6,5 proc. Tuo metu vidutinis darbuotojų darbo užmokestis buvo 2 024 eurai, t. y. 1,7 proc. daugiau nei praėjusiais metais.

Iki 2022 m. gruodžio 31 d. Bendrovė toliau augo ir iš viso sudarė dar 2 darbuotojus, todėl jos darbuotojų skaičius siekė 35. Šis darbuotojų augimas 2022 m. buvo šiek tiek mažesnis nei ankstesniais metais - 6,1 proc. Vidutinis darbo užmokestis gerokai padidėjo - 68,9 proc. per metus iki 3 419 eurų.

Tačiau naujausi turimi duomenys, pateikti 2023 m. gruodžio 31 d., rodo, kad sumažėjo ir darbuotojų skaičius, ir vidutinis darbo užmokesčio augimas. Bendrovėje dirbo 31 darbuotojas, t. y. per metus sumažėjo 11,4 %. Kartu vidutinis darbo užmokestis, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo 19,2 % ir dabar siekia 2 763 EUR.

Iš turimų duomenų matyti, kad per pirmuosius du laikotarpius (2021-2022 m.) Bendrovės darbuotojų bazė ir vidutinis darbo užmokestis augo. Priešingai, kitais metais (2023 m.) sumažėjo ir darbuotojų, ir darbo užmokesčių. Šią tendenciją galima paaiškinti išoriniais ekonominiais veiksniais, darančiais įtaką pramonei, dėl kurių keičiasi darbuotojų dydis ir atlyginimas. Nepaisant to, nėra konkrečios kokybinės informacijos, kuri galėtų geriau paaiškinti šį tendencijų pokytį. Apibendrinant galima daryti išvadą, kad 2021-2022 m. Bendrovėje buvo stebima teigiama užimtumo tendencija - didėjo ir darbuotojų skaičius, ir vidutinis darbo užmokestis. Tačiau kitais metais (2023 m.) padėtis pasikeitė - sumažėjo užimtumo rodikliai ir vidutinis darbo užmokestis. Norint geriau suprasti pagrindines šios svyruojančios tendencijos priežastis, reikia daugiau informacijos apie Bendrovės kontekstą ir konkrečias aplinkybes.