Kelmės specialioji mokykla, BĮ darbuotojai ir atlyginimai

Kelmės specialioji mokykla DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Nagrinėjamos bendrovės trejų skirtingų metų - 2021, 2022 ir 2023 m. - darbuotojų ir pajamų statistiniai duomenys. 2021 m. gruodžio 31 d. bendrovėje dirbo 62 žmonės, t. y. per metus padidėjo 3,3 %. Tų metų vidutinis darbo užmokestis buvo 1 194 eurai, o per metus jis išaugo 2,7 %.

2022 m., gruodžio 31 d., darbuotojų skaičius išaugo iki 63, t. y. per metus padidėjo mažiau - 1,6 %. Nepaisant mažesnio darbuotojų augimo, vidutinis darbo užmokestis gerokai išaugo - iki 1 501 EUR, o per metus jis padidėjo 25,7 %. Tai rodo, kad įmonė galėjo daugiau investuoti į darbuotojų atlyginimus, išlaikyti juos konkurencingus ar net padidinti darbo vietų patrauklumą.

Žvelgdami į ateitį iki 2023 m. gruodžio 31 d., matome, kad darbuotojų skaičius šiek tiek sumažėjo - iki 61. Tai reiškia, kad pastebimai sumažėjo užimtumas, o metinis augimas siekė -3,2 %. Tai gali lemti įvairūs veiksniai, pavyzdžiui, restruktūrizavimas, verslo strategijos pokytis arba net ekonominė įtaka, dėl kurios keičiasi darbo rinkos sąlygos. Nepaisant to, tais metais vidutinis darbo užmokestis gerokai padidėjo - iki 1 982 eurų. Metinis 32,1 proc. pajamų augimas parodė, kad jis gerokai padidėjo, palyginti su darbuotojų augimu.

Šios tendencijos gali reikšti keletą aspektų apie bendrovę. Palyginti didelis vidutinio darbo užmokesčio augimas 2021-2023 m. gali reikšti pastangas didinti darbuotojų pasitenkinimą, didinti produktyvumą arba pritraukti daugiau talentų į bendrovę. 2022-2023 m. sumažėjęs darbuotojų skaičius, nors tai gali reikšti konkurencingesnę darbo rinką arba tam tikrų darbo vietų sumažėjimą, tai taip pat gali būti efektyvesnių įdarbinimo procesų arba išteklių perskirstymo rezultatas. Nuolatinis bendrovės dėmesys darbuotojų darbo užmokesčio struktūros valdymui būtų svarbus siekiant išlaikyti ir pritraukti aukštos kokybės komandą. Jie galėtų toliau stebėti ir pritaikyti savo darbuotojų strategiją, nes svyruoja darbo rinkos ir ekonominės sąlygos.