Veiverių pirminės sveikatos priežiūros centras, VšĮ darbuotojai ir atlyginimai

Veiverių pirminės sveikatos priežiūros centras DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Šioje apžvalgoje, remdamiesi pateiktais 2021, 2022 ir 2023 metų duomenimis, analizuosime Bendrovės darbo jėgos ir darbo užmokesčio tendencijas.

2021 m. pabaigoje Bendrovė turėjo 34 darbuotojus, kurie per metus išaugo 17,2 %. Vidutinis vieno darbuotojo darbo užmokestis buvo 1535 EUR, t. y. 52,0 % daugiau nei prieš metus. Nagrinėdami 2022 m. pabaigos duomenis matome, kad darbuotojų skaičius šiek tiek padidėjo - iki 35, o tai rodo mažesnį metinį augimą - 2,9 %. Tačiau vidutinis vieno darbuotojo darbo užmokestis per šį laikotarpį sumažėjo iki 1337 EUR, t. y. per metus sumažėjo 12,9 %.

Artėjant 2023 m. gruodžio 31 d., Bendrovė toliau didino savo darbuotojų skaičių - iš viso 37 darbuotojai, o tai rodo 5,7 proc. metinį augimą. Tačiau netikėtai paaiškėjo, kad vidutinis vieno darbuotojo darbo užmokestis gerokai šoktelėjo - iki 2399 EUR, t. y. per metus padidėjo 79,5 %.

Apibendrinant galima teigti, kad per trejus tiriamuosius metus Bendrovės darbuotojų skaičius augo. Tačiau darbo užmokesčio tendencijos yra nevienareikšmės. 2021 m. vidutinis vieno darbuotojo darbo užmokestis per metus gerokai padidėjo, o 2022 m. buvo pranešta apie nuosmukį, tačiau 2023 m. jis gerokai padidėjo.

Galima tikėtis, kad vidutinis darbo užmokestis laikui bėgant padidės, nes dėl konkurencinio spaudimo darbo rinkoje ir pastangų išlaikyti arba pritraukti aukštos kvalifikacijos talentus bus daugiau darbuotojų. Tačiau vidutinio darbo užmokesčio mažėjimą ir tolesnį didėjimą taip pat galima sieti su kitais veiksniais. Konkrečių aplinkybių, darančių įtaką šioms tendencijoms, pavyzdžiui, organizacinės struktūros, pramonės dinamikos ir darbuotojų įgūdžių pokyčiai, supratimas leistų atlikti išsamesnę ir tikslesnę Bendrovės kintančios darbo jėgos ir atlyginimų tendencijų analizę.