Sėla, BĮ darbuotojai ir atlyginimai

Biržų krašto muziejus Sėla DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovė turėjo 52 darbuotojus, t. y. per metus darbuotojų skaičius sumažėjo 3,7 proc., palyginti su praėjusiais metais. 2022 m. darbuotojų vidutinis darbo užmokestis išliko 52, tačiau vidutinis darbo užmokestis padidėjo 33,6 proc. iki 1 279 EUR. 2023 m. gruodžio 31 d. Bendrovė turėjo 54 darbuotojus, t. y. 3,8 proc. daugiau nei 2022 m., o vidutinis darbo užmokestis išaugo iki 1 326 EUR, t. y. 3,6 proc. daugiau nei ankstesniais metais.

Išanalizuokime bendrovės užimtumo ir atlyginimų tendencijas. 2021-2022 m. Bendrovės vidutinis darbo užmokestis padidėjo - per vienerius metus jis padidėjo 6,8 %. Šį reikšmingą vidutinio darbo užmokesčio padidėjimą gali lemti įvairūs veiksniai, pavyzdžiui, ekonominis augimas, aukštos kokybės darbuotojų paklausos padidėjimas arba konkurencija rinkoje. Tačiau per šį laikotarpį sumažėjo darbuotojų skaičius. Tai gali reikšti, kad Bendrovė supaprastino savo darbo jėgą, galbūt investuodama į automatizavimą, užsakydama tam tikras operacijas arba sutelkdama dėmesį į konkrečias užduotis, o ne išlaikydama didelę darbo jėgą.

Artėjant 2023 m., Bendrovė įtraukia dar 2 darbuotojus, o tai rodo nuolatinį įsipareigojimą plėsti darbo jėgą ir galbūt investuoti į verslo sritis, kurios laikomos gyvybiškai svarbiomis augimui. Taip pat svarbu pažymėti, kad vidutinis darbo užmokestis ir toliau auga, nors ir lėčiau, t. y. nuo 2022 m. iki 2023 m. jis padidės 3,6 %. Tai rodo, kad Bendrovė ir toliau investuoja į savo darbuotojus ir pripažįsta gerai kompensuojamos darbo jėgos vertę.

Apskritai atrodo, kad Bendrovė teikia pirmenybę darbuotojų kompensacijoms dėl didžiulio darbuotojų skaičiaus augimo, pasižyminčio dideliu vidutiniu darbo užmokesčio didėjimu ir šiek tiek vienodu darbuotojų skaičiumi per pastaruosius trejus metus. Ši strategija reiškia, kad vadovybė skiria daug dėmesio bendradarbiavimui, pasitenkinimui darbu ir darbuotojų išlaikymui, suprasdama, kad labai patenkinta ir gerai apmokama darbo jėga prisideda prie sėkmingo strategijos įgyvendinimo ir įmonės augimo laikui bėgant.